fbpx

Nytårstale med positive takter

Christiansborg, fredag den 1. januar 2010/KE

Pressemeddelelse

Nytårstale med positive takter

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, tager positivt imod statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale, som indeholder en del gode takter, men også rum for forbedringer. Det er især visionen om at gøre folkeskolen bedre via mere faglighed og større krav til de unge, som trækker op sammen med statsministerens afstandstagen fra bander og parallelsamfund. Til gengæld savner Pia Kjærsgaard en større betoning af nødvendigheden af at undervise i de danske værdier samt behovet for lettere adgang til at udvise kriminelle indvandrere.

”Statsministerens fokus på bedre undervisning og læsekundskaber til børnene i folkeskolen er helt i tråd med Dansk Folkepartis politik. Vi er nødt til at øge fagligheden i undervisningssystemet samtidig med, at vi skaber bedre plads til de, som har svært ved det boglige ved bl.a. at have mere idræt i skolerne og flere redskabsfag. Men statsministeren må ikke glemme, at forudsætningen for at blive en god samfundsborger er undervisning i og forståelse for demokrati, ytringsfrihed, ligestilling og andre grundlæggende danske som vestlige værdier, ellers forbliver hans vision om at slippe af med parallelsamfundene tom snak,” siger Pia Kjærsgaard.

”Jeg noterer mig med tilfredshed, at statsministeren ikke nævner EU med et ord, for der er ikke brug for ny uro om forbeholdene. Samtidig udtrykker han forståelse for, hvor hårdt krisen rammer de som er uheldige at blive ramt af arbejdsløshed og de triste følger af finanskrisen, som blev udløst af en uansvarlig finanssektor. Der er således ekstra meget grund til, at vi styrker fagligheden i folkeskolen og sætter yderligere fokus på de kerneværdier, som gør, at Danmark er blevet et moderne, velstående og velfungerende land, så kommende generationer kan lære af vores erfaringer,” siger Pia Kjærsgaard.

”Alt i alt er statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale rummelig, indfølende og bredtfavnende, hvilket er positivt. Også den flotte omtale af vores troppers indsats i Afghanistan trækker op. Der mangler dog en værdipolitisk kant og forståelse af, at ikke alle indvandrere kan og vil lade sig integrere, hvorfor vi skal gøre en større indsats for at hjælpe de negative elementer blandt dem hjem igen. For skal integrationen have den mindste chance for at blive en succes skal vi blive langt bedre til at sortere skidt fra kanel,” slutter Pia Kjærsgaard.

Rul til toppen