Onsdag eftermiddag nåede EU’s arrogance nye højder

”Jeg har spekuleret på, hvordan den særlige plads i helvede ser ud for brexit-fortalerne uden en plan”

Ovenstående arrogante og malplacerede – men nøje tilrettelagte – udtalelse blev onsdag læst op af den ikke-folkevalgte EU-præsident, Donald Tusk, på et pressemøde og i samme ombæring sendt ud på det sociale medie, Twitter.

Budskabet var nøje tilrettelagt forud for mødet med Storbritanniens premierminister, Theresa May, der endnu en gang er draget til Bruxelles i håbet om at finde en løsning for briternes udtræden af EU.

Jeg har da aldrig kendt mage!

Storbritannien kæmper i øjeblikket en kamp for at lande en fornuftig aftale med Den Europæiske Union, som kan danne grundlag for deres udtræden af EU, som efter planen skal ske den 29. marts.

Fronterne er trukket skarpt op i Storbritannien og Theresa May har fået den ubarmhjertige opgave at finde en løsning, som et flertal i det britiske parlament kan bakke op.

Man må jo gå ud fra – selvom det ikke synes sådan – at EU’s forhandlere også er interesserede i en god aftale med briterne, så resultatet ikke ender med en ”hård brexit”, hvor Storbritannien træder ud af EU uden en aftale.

Et scenarie, der vil have store konsekvenser for økonomien for flere EU-lande – især Danmark.

Men jeg synes alligevel, man får indtrykket af, at EU’s topfolk er mere interesserede i at hævne sig over Storbritannien og straffe dem så meget som muligt, når man iagttager de udtalelser, de lægger for dagen.

EU’s ikke-folkevalgte Europa-kommissionsformand Jean Claude Juncker har heller ikke været bleg for at fremture med sin manglende velvilje i forhold til Storbritannien. Stædigt insisterer han på, at det er fuldstændigt udelukket at genforhandle en aftale. Det er den her aftale – eller ingenting – har han flere gange sagt uden i øvrigt at møde nogen kritiske spørgsmål fra medierne. Journalisterne bliver hurtigt ”Bruxellesificeret” når de befinder sig tæt på EU-systemet.

Det er sørgeligt at være vidne til EU’s arrogance i forhold til forhandlingerne om Brexit og derfor mener jeg, at den danske udenrigsminister bør tage klar afstand fra Donald Tusk og forhåbentlig i kraftige vendinger få gjort klart, at vi ikke vil acceptere den slags arrogante meldinger fra EU’s embedsfolk.

Det er påfaldende, at EU-maskineriet i dén grad tromler afsted i takt med, at folk i hele Europa er ved at få nok af de hede drømme om Europas forenede stater, en fælles EU-hær og det grænseløse Europa.
I Dansk Folkeparti er vi overbeviste om, at den bedste vej for fremtiden er at fokusere på fædrelandenes Europa. På nationalstaternes Europa. At fokusere på hvad der er bedst for Danmark.

I mandags kunne vi præsentere vores top-tre kandidater til det kommende Europaparlamentsvalg, som skal finde sted den 26. maj. Peter Kofod, Anders Vistisen og Pia Adelsteen. De står klar til at kæmpe Danmarks sag i Europa-Parlamentet. Og der bliver nok at se til!

Vi har brug for kritiske stemmer i Europa-Parlamentet. Nogle som går til kamp imod social dumping og som kæmper for nationalstaternes ret til at forsvare deres egne grænser mod migrationsstrømmene fra Mellemøsten og Afrika.

Vi har brug for stærke stemmer i Europa-Parlamentet til at tale Danmarks sag, når de fleste andre politikere tager udgangspunkt i at tale EU’s sag.
I Danmark ser vi eksempelvis, at de andre partier i højere og højere grad lægger op til at få afskaffet vores forbehold. Nu står forsvarsforbeholdet for tur, efter at partierne tidligere har forsøgt at få afskaffet vores krone og vores retsforbehold.

I en tid, hvor den ukritiske EU-begejstring fra politikere og meningsdannere kører på fuldt blus, er jeg godt tilfreds med, at vi stiller med topkvalificerede og dygtige kandidater for Dansk Folkeparti til Europa-Parlamentet.

Det er der brug for i kampen mod EU’s arrogance!

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

 

Scroll to top