fbpx

Overgrebspakke skal følges op af kontrol

Pressemeddelelse

DF: Overgrebspakke skal følges op af kontrol

Dansk Folkepartis familieordfører, Ren&eacute Christensen, hilser det velkomment, at regeringen vil afsætte 315 millioner kroner til at sikre en tidlig indsats i misbrugssager, der involverer børn. Men initiativet kan ikke stå alene. Regeringen må ligeledes sikre, at pakken rent faktisk har en effekt i de enkelte kommuner.

”Det er fint, at der afsættes penge til en tidlig indsats, men vi må samtidig være sikre på, at de forskellige tiltag virker, og her er en øget kontrol med kommunernes indsats nødvendig. I Dansk Folkeparti forestiller vi os etableringen af et rejsehold med speciale og indsigt i netop denne type sager, som kan rejse rundt og undersøge kommunernes indsats”, siger Ren&eacute Christensen.

Han peger på, at efteruddannelse er det helt rigtige skridt, men siger samtidig, at ikke alle kommuner nødvendigvis får opsamlet den nødvendige erfaring, fordi antallet af sager i visse kommuner er forholdsvist beskedent. Det er her, det professionelle rejsehold kommer ind i billedet.

”Uddannelse er &eacuten ting, erfaring er noget andet. Man kan ikke forvente, at alle kommuner har den fornødne indsigt i sager, hvor børn er involveret, og derfor er det vigtigt, at hurtig assistance kan tilkaldes. Et rejsehold skal således ikke kun fungere som en kontrolinstans, men også som en professionel håndsrækning til kommunerne”, siger Ren&eacute Christensen.

Rul til toppen