fbpx

Paradigmeskift og pensionister. God finanslov med klassisk DF-politik

Sikke en dejlig weekend. Med både mulighed for at møde DF-medlemmer til julemøde og få savet træ i haven. Lige sådan noget jeg nyder efter et langt forløb med årets finanslov. Og hvilken finanslov?

En rigtig god en af slagsen som rummer klassisk DF-politik: Udlændingestramninger og bedre forhold for vores ældre.

På udlændingeområdet ændres hele fokus fra at handle om integration fra dag ét til at forberede flygtninge og migranter på at skulle rejse hjem igen. En ændring af udlændingepolitikken, som er på højde med den gennemgribende ændring, der skete efter folketingsvalget i 2001. Det var dengang, Poul Nyrup Rasmussen mistede regeringsmagten og DF for første gang fik direkte indflydelse. Med Søren Krarup og Jesper Langballe ved bordet forhandlede vi i april 2002 den første store udlændinge-pakke på plads. En pakke som markerede et afgørende sporskifte i dansk indvandringspolitik.

Nu tager vi det næste store skridt. Nu handler det om paradigmeskiftet i indvandringspolitikken. Vi har længe argumenteret for, at flygtninge kun skal have hjælp og beskyttelse i Danmark på midlertidig basis. De skal hjem igen og være med til at genopbygge deres land, så snart det kan lade sig gøre.

Men det er først nu, at vi har fået et flertal i Folketinget med på ideen. Så det sikres, at det fremover vil være lige præcis dén logik, som møder asylansøgere, når de kommer til Danmark. Det udgangspunkt kommer til at gennemsyre love og regler på en måde, så det vil stå klart for enhver, at en asylansøger eller familiesammenført kun skal være i Danmark midlertidigt. I stedet for et integrationsprogram, bliver man en del af et selvforsørgelses- og hjemrejseprogram. Hjemsendelse fremfor integration!

At vi så, for at sikre dette, må gå helt til kanten af de internationale konventioner, det lever vi fint med. Det er ikke konventioner, der skal stå i vejen for at gøre det, der er nødvendigt for at sikre Danmark.

Med finanslovsaftalen strammer vi også grebet markant om de afviste og kriminelle udlændinge, der ikke frivilligt vil forlade landet.

De mennesker har intet at gøre i Danmark. Og nu opretter vi et nyt udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt, hvor de mest usympatiske af de afviste udlændige, som vi af forskellige årsager ikke kan slippe af med, skal opholde sig, indtil de forlader landet.

Det er bl.a. personer på tålt ophold og udviste kriminelle udlændinge. De flyttes væk fra Kærshovedgård i Midtjylland, hvor de har spredt uro og utryghed, og ud på en ubeboet ø, hvor der er langt til naboerne. Her har de meldepligt og pligt til at opholde sig i nattetimerne. Vi skærper samtidig straffen markant, hvis de ikke overholder disse pligter og sikrer, at der er politi til stedet døgnet rundt.

Finansloven sikrer også bedre vilkår for førtids- og folkepensionister. Rigtig mange pensionister vil opleve et reelt løft i deres økonomiske råderum. Det sker bl.a. ved, at vi lemper de meget rigide modregningsregler. Dermed sikrer vi også, at flere får mere ud af at have sparet lidt penge op til egen pension.

De pensionister, som har kræfterne til at give et nap med på arbejdsmarkedet, vil også få mere ud af det. I dag har modregningsreglerne betydet, at mange har følt sig snydt.

Vi har også fået igennem, at satspuljen forsvinder. Satspuljen er blevet ekstra kendt efter sagen om Britta Nielsens mulige svindel med midler fra puljen. Men det er faktisk landets folkepensionister, der har bidraget mest til puljen gennem årene. Og det har medført en udhuling af folkepensionen. Ikke store beløb hvert år – men med årene er det blevet til flere tusinde kroner årligt. Denne udhuling stopper nu. Og det vil selvfølgelig få stor betydning, som årene går.

Så alt i alt er der tale om en rigtig fornuftig finanslov, som også indeholder en lang række gode initiativer for sundhedsområdet, grænsekontrol, dyrevelfærd osv., som jeg slet ikke har plads til at nævne her. Men har du lyst til at se hele finanslovsaftalen – tryk HER.

 

Rul til toppen