fbpx

Pia Kjærsgaard: Ingen forbeholds-afstemning

Christiansborg, den 6. marts 2010/kkb

Pressemeddelelse

Pia Kjærsgaard: Ingen forbeholds-afstemning

Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard, slår fast, at der ikke kommer nogen afstemning om de danske EU-forbehold i en rum tid. En folkeafstemning er simpelthen slet ikke aktuel.

– Det er utroligt, at landets nye udenrigsminister overhovedet kan tænke på afstemninger om EU´s forbehold i en tid, hvor euroen er ved at falde fra hinanden på grund af kæmpestore budgetunderskud i en række euro-lande, hvor regeringerne slet ikke har vist sig deres opgave voksen. Så sent som i går var den græske premierminister på tiggergang i Tyskland, og kommissionsformanden José Barroso har netop offentliggjort Europa 2020-planen, der reelt betyder, at de europæiske lande ikke længere vil kunne føre en selvstændig økonomisk politik – alt sammen for at redde euroen, siger Pia Kjærsgaard.

– Euroen er et gennemført usundt projekt. Det ser vi udstillet for enhver i de her måneder. Lande, der er på fallittens rand trækker de øvrige euro-lande med sig ned i sølet, og reglerne omkring euroen forhindrer de hårdt ramte lande i at gøre, hvad der er nødvendigt for at få gang i økonomien igen, understreger Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard slår fast, at det er helt utænkeligt med en forbeholds-afstemning i den nuværende situation med den globale økonomiske krise.

– Når udenrigsministeren taler om en stor afstemning om alle forbeholdene, så handler det i virkeligheden om, at afstemningen skal udsættes på ubestemt tid. Dermed må vi altså også med tilfredshed konstatere, at der ikke kommer nogen afstemning om forbeholdene, men det ville have tjent regeringen til ære, hvis man ærligt over for befolkningen havde sagt, at afstemningen er udsat på ubestemt tid, siger Pia Kjærsgaard.

Rul til toppen