fbpx

Pia Kjærsgaard om åbningstalen: Løftebrudsregeringen

Pressemeddelelse

Pia Kjærsgaard om åbningstalen: Løftebrudsregeringen

– Helle Thorning-Schmidts åbningstale følger stilen fra de seneste par år, fra valgkampen og fra regeringsgrundlaget: snak, snak og snak. Jeg kan simpelt hen ikke erindre, at jeg i mine mere end 25 år på Christiansborg nogensinde har oplevet en statsminister og en regering, der er tiltrådt, som i så stort et omfang er løbet fra alt, hvad de mente og stod for før valget, siger Pia Kjærsgaard, der erkender, at landets statsminister dog har holdt et løfte.

– Helle Thorning-Schmidt har bestemt overholdt sit løfte om et farvel til kontraktpolitikken. Helle Thorning-Schmidt indgår ikke en kontrakt om, hvilken politik, der skal føres efter et valg med sine vælgere, hun holder dem fra nar og løber fra valgløfter i helt uhørt grad, siger Pia Kjærsgaard.

– I sin tale lader statsministeren som om, hun og regeringen følger den slagne vej. Men sagen er lige modsat: De lovede ikke at lempe udlændingepolitikken. De seneste 10 års udlændingepolitik ikke bare lempes, den lægges i ruiner! De lovede deres vælgere alt fra efterløn, som de kender den over højere dagpenge og højere børnecheck. Snak var det hele – statsministeren snyder sine vælgere og dermed de arbejdsomme danskere, der i tillid til hendes valgløfter har stemt på Socialdemokratiet, siger Pia Kjærsgaard.

– De danskere, der troede på den nye regeringens løfter om dit og dat, sidder efter statsministerens tale ude i Fædrelandet med en lang næse. Det bliver dyrere at være dem – d&eacutet løfte holder statsministeren nemlig. Resten er droppet eller lagt i lage på en hel hylde af syltekrukker! De danskere, der troede på løftet om, at efterlønnen ikke ændres, at dagpengeperioden igen blev fire år, at de fik fuld børnecheck og at udlændingepolitikken blev bevaret – og i tillid til løfterne har stemt på regeringspartierne – er blevet narret. De har fået en regering, der er mere optaget af at anerkende et Palæstina styret af terrorister, at homoseksuelle kan vies i en dansk kirke, og at klima-målene år 2050 lyder godt og flot end af den borgernære velfærd og valgløfter, siger Pia Kjærsgaard.

Rul til toppen