fbpx

Pressemøde: DF stiller krav til EU-samarbejdet

Fredag den 24. maj 2019 afholdt Dansk Folkeparti pressemøde forud for europaparlamentsvalget søndag den 26. maj 2019. Nedenfor finder du indholdet af pressemødet i hovedtræk:

Øget grænsekontrol:
For Dansk Folkeparti er grænsekontrol hjerteblod. Grænsekontrollen er et afgørende værn mod illegal indvandring, kriminalitet og terror. Og så markerer grænsen nu engang, hvor Danmark begynder og slutter. Gennem et stykke tid har vi forgæves forsøgt at få svar fra Socialdemokratiet og Venstre omkring, hvad der skal ske med grænsekontrollen efter henholdsvis europaparlamentsvalget og folketingsvalget. Venstre har fremlagt et grænseudspil, der på mange måder områder er en afskaffelse af den grænsekontrol, vi kender. Og alt imens lurepasser Socialdemokratiet vildt og voldsomt på det her spørgsmål. De har dog meldt ud, at det ikke skal være op til EU-Kommissionen, hvorvidt Danmark skal have grænsekontrol eller ej. Men spørgsmålet er, om de to partier er villige til at sætte hårdt mod hårdt, når EU-systemet befaler grænsekontrollen nedlagt. Her frygter Dansk Folkeparti, at det ender på samme vis som indekseringen af velfærdsydelser; at en dansk regering bare bukker og acceptere sit nederlag. Derfor efterlyser Dansk Folkeparti, at danskerne får et klart svar fra Venstre og Socialdemokratiet på, om man ønsker at bevare og udvide den danske grænsekontrol.

Stop for udvidelser af EU:
I Dansk Folkeparti er vi af den overbevisning, at muslimske lande aldrig skal med i EU. Det europæiske samarbejde er baseret på europæiske værdier med rødder i kristendom og oplysning. Lande som Tyrkiet, Albanien og Kosovo med deres islamiske værdier hører ikke hjemme i EU. Vi kan handle og samarbejde, når det giver mening, men EU-medlemskab kan ikke komme på tale.

Bedre bekæmpelse af social dumping:
Dansk Folkeparti lancerede i forbindelse med pressemødet et udspil med 29 tiltag mod social dumping. Vi ønsker bl.a. at gøre op med arbejdskraftens frie bevægelighed, så vi forhindrer at EU-borgere, særligt østeuropæere, kan komme til Danmark og arbejde til en løn, som ligger langt under mindstelønnen og langt fra arbejdsvilkår, vi normalt kender i Danmark. Efter folketingsvalget har vi derfor tænkt os at fremsætte de konkrete forslag til afstemning i Folketinget. Ligesom vi tager dem med i vores arbejde i Europa-Parlamentet efter valget. Så får vi at se, hvor partierne står, når det kommer til stykket.

Se udspillet “DF går til kamp mod social dumping” her.

Bevare og udbygge vores forbehold med et velfærdsforbehold:
Dansk Folkeparti vil også arbejde for at fastholde Danmarks EU-forbehold. Det er på tide, at vi stopper den evindelige diskussion om, hvorvidt de danske forbehold skal afskaffes. De fire nuværende EU-forbehold har været til stor gavn for Danmark. Så sent som i 2015 valgte danskerne at beholde retsforbeholdet, som jo betyder, at Danmark som udgangspunkt står uden for EU’s samarbejde om grænsekontrol og udlændingepolitik. På pressemødet gjorde vi det derfor klart, at en kommende statsminister ikke bør sende forbeholdene til afstemning i den kommende valgperiode.
Derudover ønsker Dansk Folkeparti at indføre endnu et forbehold; Et velfærdsforbehold, der skal gøre op med velfærdsturisme og forhindre, at andre landes borgere kommer til Danmark og får SU, dagpenge eller børnepenge. Konkret foreslår DF derfor, at man fremover skal have arbejdet og betalt skat i tre år i Danmark, før man kan få adgang til danske velfærdsydelser.

Ny EU-skeptisk gruppe:
Dansk Folkepartis DNA er kendetegnet ved at søge indflydelsen. Man kommer ikke langt i politik med ultimative krav – således heller ikke i EU. Hvis man kun vil samarbejde med folk og partier, der ligner én selv, kommer man til at sidde ret alene. Det ønsker Dansk Folkeparti ikke. Derfor er vi gået ind i en EU-skeptisk nationalkonservativ alliance, der forhåbentlig kan danne den største nationalkonservative gruppe i Europa-Parlamentet efter valget. Vi er forskellige partier fra forskellige lande. På nogle områder er vi meget uenige med vores fremtidige europæiske partifæller, mens vi på andre områder er mere enige. Det afgørende er, at vi deler ønsket om mindre EU og mere nationalstat.

Rul til toppen