fbpx

Regeringen passiv over for løndumping

Pressemeddelelse

DF: Regeringen passiv over for løndumping

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, vil have transportminister Henrik Dam Kristensen til øjeblikkeligt at skride til handling over for østeuropæiske lastbilchauffører, der tager arbejdet fra deres danske kolleger – blandt andet med ulovlige kørsler i Danmark.

Det sker, efter at det i et indslag i DR Søndag blev beskrevet, hvordan der i den danske vognmandsbranche i perioden 2009-2011 er forsvundet 4851 job som langturschauffør.

”Jeg har sjældent set en så passiv minister”, siger Kim Christiansen med henvisning til, at transportminister Henrik Dam Kristensen i indslaget fik forevist en række eksempler på åbenlys løndumping. Her havde han ingen konkrete anvisninger på, hvad regeringen ville gøre ved problemet.

”Mens de danske langturschauffører bliver fyret i tusindvis, har vi en minister, der sløvt sidder og henviser til EU med et skuldertræk. Hvis det er holdningen, kunne regering ligeså godt gå hjem og lade EU bestemme det hele. Sandheden er, at vi allerede har en række knapper, vi kan skrue på, men som regeringen ignorerer”, siger Kim Christiansen.

Han peger på, at Dansk Folkeparti i Folketinget har fremsat et forslag, der skal gøre det vanskeligere for de udenlandske chauffører at overtræde bestemmelserne ved de såkaldte cabotage-kørsler, hvor udenlandske chauffører kører ture i Danmark – blandt andet ved hjælp af øget kontrol – og at Dansk Folkeparti i det hele taget aktivt vil sætte ind mod den østeuropæiske arbejdskraft.

Men Kim Christiansen er også skuffet over Dansk Industris udprægede passivitet.

”Det er meget betegnende, at ingen danske vognmænd havde lyst til at stå frem ved navns nævnelse i indslaget. Hvorfor nævner Danmarks Radio ikke, hvem det drejer sig om? Her oplever vi, hvordan Dansk Industri og regeringen i fællesskab er i færd med at trække tæppet væk under danske chauffører”, siger Kim Christiansen.

Rul til toppen