fbpx

Regeringens reformudspil om nærhospitaler handler om valgkamp – ikke om virkeligheden

Regeringen er kommet med et udspil om sundhed og nærhospitaler.

Men udspillet er en ualmindelig tynd omgang. Det handler helt åbenlyst om, at der er valg til kommuner og regioner. Timingen ser ud til at have fyldt mere end indholdet. Det er et valgkampsstunt. Ærgerligt. For vort sundhedsvæsen trænger til en hjælpende hånd!

Det store slagnummer i regeringens plan er, at man vil kalde (op til) 20 eksisterende sundhedshuse noget andet. Nu skal de i stedet hedde ”nærhospitaler”, hvis det står til socialdemokraterne. Selvom indholdet vist er det samme…

For der er ikke tale om egentlige hospitaler med sengepladser osv. Der er nok ellers mange, der forventer, at man får de gamle lokale sygehuse, som mange savner, igen, når de hører om regeringens plan om nærhospitaler. Men det gør man ikke.

Derimod ligner de vigtigste pointer i udspillet til forveksling elementer fra den sundhedsreform, som DF og den daværende VLAK-regering foreslog i marts 2019 – men som aldrig blev ført ud i livet. Mette Frederiksens regering skrottede den simpelthen, da regeringsmagten skiftede hænder senere på sommeren.

Med vores plan fra 2019 ville vi bl.a. oprette 21 sundhedsfællesskaber centreret omkring udvidede moderne sundhedshuse med bedre hjælp til bl.a. kronikere og ældre patienter. Vi ville have mere fokus på nærhed. Bedre sammenhæng i behandlingsforløbene. Flere sundhedstilbud tættere på borgerne. Bedre koordinering mellem supersygehuse, sundhedshuse, praktiserende læger, kommunerne osv. Gode og nødvendige tiltag, som et stort flertal i Folketinget burde kunne samles om.

Derfor er det også ærgerligt, at regeringen indtil nu har spildt to år og så fremlægger en halvfærdig plan, bare fordi der er valg den 16. november i stedet for allerede i 2019 at have indledt forhandlinger med partierne, når der nu åbenlyst er så stort et behov for at forbedre sundhedsområdet.

For når vi hører om forholdene på sygehusene – og patienter, der hjælpes langt væk fra deres nærområde, kan der ikke være tvivl om, at vi her har en central opgave, som skal løses.

Men det kræver mere end et valgkampsstunt. Det kræver reel handling!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Bliv gratis prøvemedlem af Dansk Folkeparti i resten af 2021

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

Lokale socialdemokrater går imod Mette Frederiksens stramme udlændingepolitik

Kristian Thulesen Dahl: Statsministerens forklaring hænger ikke sammen

Kommune ”lefler” for indvandrere: Tilbyder gratis bus og arabisk oversættelse til valgmøde

Rul til toppen