fbpx

Regionerne holder generalforsamling i storkonfliktens skygge

På torsdag holder Danske Regioner deres årlige generalforsamling. I år kommer generalforsamlingen helt uundgåeligt til at stå i skyggen af den truende storkonflikt. Strejke- og lockoutvarsler er føget gennem luften, og nu truer en konflikt med at lamme store dele af vores samfund – herunder sygehusene. Det vil være dybt ulykkeligt. Lad os håbe, at det ikke kommer så vidt, men at forhandlerne forinden har opnået en aftale, som begge parter kan være tilfredse med.

For der er nok af udfordringer og opgaver at tage fat på i vores fælles sundhedsvæsen uden at skulle bekymre sig om at indhente en stor pukkel af udsatte behandlinger og operationer forårsaget af en storkonflikt. Det bedste for alle vil utvivlsomt være, at de gode folk, der arbejder på sygehusene og andre steder i vores sundhedsvæsen, får lov til netop det – at passe deres arbejde.

For Dansk Folkeparti var det en stor sejr, at vi sidste efterår fik afskaffet det forhadte og utidssvarende årlige 2-procents sparekrav på sygehusene. Med kravet om, at man skulle effektivisere for 2 procent hvert eneste år, havde man ganske enkelt strammet skruen for meget og presset personalet til at løbe alt for hurtigt. Så det er rigtig godt, at det årlige sparekrav på sygehusene nu er fortid. For der er nok at gøre for vores dygtige ansatte på sygehusene.

I de kommende år vil der – heldigvis – blive flere ældre. Men selv om mange er friske og ved godt helbred i en senere alder end tidligere, så vil der også komme flere ældre, der får brug for omsorg, pleje og behandling. For Dansk Folkeparti er det afgørende, at vi sikrer, at der i årene fremover vil være de fornødne ressourcer til at sikre vore ældre en ordentlig og værdig behandling – også selvom der kommer flere til, der har behov for hjælp.

Det er også derfor, at vi siden regeringsskiftet i 2015 – bl.a. i forbindelse med finanslovsaftalerne – har været med til at afsætte betydelige milliardbeløb til investeringer i vores sundhedsvæsen og i ældreplejen. Og det var bl.a. også derfor, at vi i forbindelse med skatteaftalen, som blev indgået i sidste måned, insisterede på, at der i årene fremover skal være et økonomisk råderum til at sikre velfærdssamfundet i fremtiden.

Selv om en storkonflikt vil skabe mange problemer i sundhedsvæsenet, så står verden ikke stille. Der kommer en dag – også efter en evt. konflikt, hvor de mange dygtige og dedikerede mennesker på vores sygehuse, i ældreplejen, ja, i hele den offentlige del af vores velfærdssamfund, vil møde på arbejde igen og ufortrødent fortsætte deres arbejde for at levere den omsorg, behandling, ældrepleje osv., som danskerne efterspørger og har brug for. Den indsats kan man kun have respekt for og glæde sig over.

 

Rul til toppen