fbpx

Respekt for vores sundhedspersonale!

For nogle måneder siden var der glæde på vores sygehuse. Vi fik gennemført, at det skulle være slut med det årlige 2-procents sparekrav. Det krav, som har medført, at personalet har skullet løbe stærkere og stærkere. Til sidst blev det nemlig for meget. Og kravet forsvandt efter pres fra DF med virkning fra 1. januar i år!

Men kampen for bedre forhold på vores sygehuse er ikke overstået. Lige nu gøres der klar til armlægning om, hvad der skal sættes i stedet for det gamle produktivitetskrav fra 1. januar næste år. Hvordan skal sygehusenes økonomi styres?

Afgørende for os er, at der nu kommer stærkere fokus på kvalitet og sammenhæng i behandlingen frem for kvantitet og alt for firkantede produktivitetskrav. Det er afgørende for, at vores dygtige sundhedspersonale kan levere den faglighed, som de er uddannet til, og som de så gerne vil levere.

I fredags besøgte jeg – sammen med min partifælle Liselott Blixt, formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg – Vejle sygehus. Formålet med besøget var dels at drøfte netop spørgsmålet om, hvordan vi skal styre vores sygehuse i fremtiden men også at se på, hvordan samspillet mellem sygehuse og kommuner kan forbedres. I besøget deltog også den nyvalgte formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V).

Under drøftelserne på sygehuset blev jeg bekræftet i, at det er uhyre vigtigt, at vi ikke får erstattet det tidligere sparekrav med et andet styringsredskab, der kan ødelægge arbejdsglæden og presse personalet unødigt. Vi har nemlig brug for, at de dygtige og engagerede medarbejdere på vores sygehuse har ordentlige arbejdsvilkår. De skal gå glade på arbejde. Det er det bedste udgangspunkt for at hjælpe de patienter, der har brug for behandling og omsorg.

Da vi på sygehuset talte om forholdet mellem sygehus og kommuner, var det specielt i forhold til de medicinske patienter. Ofte ældre mennesker, som risikerer at blive kastebolde mellem sygehus og hjemkommune, hvis der ikke er et ordentligt samarbejde. Hvis kommunen ikke er klar til at bistå, når den ældre bliver sendt hjem. Det er meget bedre, at den offentlige sektor taler ordentligt sammen, så den enkelte borger får den mest optimale hjælp med det samme.

Det er der heldigvis også bred enighed om, når man taler med de forskellige aktører på området. Og det er da gudskelov også lidt svært at bevare pessimismen, når man kommer rundt i landet og møder mange af de mennesker, som hver dag yder en kæmpe indsats i vores sundhedssektor. En indsats vi skal huske at respektere og sætte pris på!

Der kom i øvrigt en lille video ud af besøget. Se med her:)

På besøg på Vejle Sygehus

Nyt ugebrev fra Kristian Thulesen Dahl: Respekt for vores sundhedspersonale!For nogle måneder siden var der glæde på vores sygehuse. Vi fik gennemført, at det skulle være slut med det årlige 2-procents sparekrav. Det krav, som har medført, at personalet har skullet løbe stærkere og stærkere. Til sidst blev det nemlig for meget. Og kravet forsvandt efter pres fra DF med virkning fra 1. januar i år! Men kampen for bedre forhold på vores sygehuse er ikke overstået. Lige nu gøres der klar til armlægning om, hvad der skal sættes i stedet for det gamle produktivitetskrav fra 1. januar næste år. Hvordan skal sygehusenes økonomi styres? Afgørende for os er, at der nu kommer stærkere fokus på kvalitet og sammenhæng i behandlingen frem for kvantitet og alt for firkantede produktivitetskrav. Det er afgørende for, at vores dygtige sundhedspersonale kan levere den faglighed, som de er uddannet til, og som de så gerne vil levere. I fredags besøgte jeg – sammen med min partifælle Liselott Blixt, formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg – Vejle sygehus. Formålet med besøget var dels at drøfte netop spørgsmålet om, hvordan vi skal styre vores sygehuse i fremtiden men også at se på, hvordan samspillet mellem sygehuse og kommuner kan forbedres. I besøget deltog også den nyvalgte formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V). Under drøftelserne på sygehuset blev jeg bekræftet i, at det er uhyre vigtigt, at vi ikke får erstattet det tidligere sparekrav med et andet styringsredskab, der kan ødelægge arbejdsglæden og presse personalet unødigt. Vi har nemlig brug for, at de dygtige og engagerede medarbejdere på vores sygehuse har ordentlige arbejdsvilkår. De skal gå glade på arbejde. Det er det bedste udgangspunkt for at hjælpe de patienter, der har brug for behandling og omsorg. Da vi på sygehuset talte om forholdet mellem sygehus og kommuner, var det specielt i forhold til de medicinske patienter. Ofte ældre mennesker, som risikerer at blive kastebolde mellem sygehus og hjemkommune, hvis der ikke er et ordentligt samarbejde. Hvis kommunen ikke er klar til at bistå, når den ældre bliver sendt hjem. Det er meget bedre, at den offentlige sektor taler ordentligt sammen, så den enkelte borger får den mest optimale hjælp med det samme. Det er der heldigvis også bred enighed om, når man taler med de forskellige aktører på området. Og det er da gudskelov også lidt svært at bevare pessimismen, når man kommer rundt i landet og møder mange af de mennesker, som hver dag yder en kæmpe indsats i vores sundhedssektor. En indsats vi skal huske at respektere og sætte pris på! Der kom iøvrigt en lille video ud af besøget. Se med her 🙂

Slået op af Dansk Folkeparti i 17. april 2018

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Rul til toppen