fbpx

Sæt aldersgrænsen for adoption op

Pressemeddelelse

DF: Sæt aldersgrænsen for adoption op.

Dansk Folkeparti fremsætter nu et lovforslag i Folketinget om, at aldersgrænsen for adoption hæves til 45 år, og derved bliveridentisk med aldersgrænsen for kunstig befrugtning.

”Det er et hul i den danske lovgivning, at der ikke må være mere end 40 år mellem adoptant og adoptivbarn, mens at man godt kan godkendes som forældre op til 45 år, når man vil have et barn ved hjælp af kunstig befrugtning. Den forskel mener vi, skal udlignes, så aldersgrænsen bliver den samme – og altså 45 år”, siger Dansk Folkepartis familieordfører, Mette Hjermind Dencker.

Hun peger på, at forældre, som skal adoptere, ikke skal gennem en graviditet for at få deres barn, og derfor også slipper for den helbredsmæssige mulige belastning, som en adoption kan være.

”Jeg mener også, det er på tide at ændre aldersgrænser, fordi vores samfund har ændret sig i retning af, at vi stifter familie og får børn i en senere alder. Der er i dag ikke noget unormalt i, at man får sine børn sidst i 30’erne eller først i 40’erne. Vi lever også længere, end befolkningen gjorde for 30 og 50 år siden. Et adoptivbarn har altså udsigt til et langt og lykkeligt liv sammen med sine adoptivforældre, selv om de er 45 år, når de får barnet”, siger Mette Hjermind Dencker.

Rul til toppen