fbpx

Sæt vanvidsbilister bag lås og slå

Pressemeddelelse

DF: Sæt vanvidsbilister bag lås og slå

”Desværre er det blevet en del af dagligdagen, at unge bilister i en blanding af kådhed og alkohol er til fare for deres medtrafikanters liv og førlighed. Derfor vil Dansk Folkeparti have bilister, der kører vanvidskørsel, sat bag lås og slå, ligesom vi kræver fartspærre indført i biler, der føres af fartsyndere.”

Det siger Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, efter at en 18-årig bilist i København med høj fart påkørte en 46-årig fodgænger, der nu svæver mellem liv og død.

”Forskere har peget på, at de unges hjerner ganske enkelt ikke er færdigudviklede før 25-års alderen, og at de dermed ikke kan overskue følgerne af deres handlinger. Det må vi tage konsekvensen af med en kombination af skærpede sanktioner og bedre køreundervisning”, siger Kim Christiansen.

På sanktionssiden nævner Kim Christiansen, at unge, der kører vanvidskørsel, omgående skal have inddraget kørekortet og varetægtsfængsles, indtil deres sag er færdigbehandlet ved en domstol, ligesom de skal have monteret fartspærre i bilen.

”Så længe vanvidsbilisten sidder bag tremmer, skaber han ikke utryghed på vejene”, siger Kim Christiansen, der imidlertid tilføjer, at det også er vigtigt at forebygge. Blandt andet skal køreundervisningen forbedres, men:

”De unge fartsyndere skal i langt højere grad fysisk forhindres i at overskride hastighedsgrænserne, og her er en fartspærre en god id&eacute. Hertil kommer, at vi skal se på, hvordan de unges kørekort kan gradueres yderligere, således at den fulde førerret opnås gradvist”, siger Kim Christiansen.

Rul til toppen