fbpx

Salg af bygninger skal sikre fremtiden for dansk grundforskning

Pressemeddelelse

DF: Salg af bygninger skal sikre fremtiden for dansk grundforskning

I forbindelse med Dansk Grundforskningsfonds årsmøde, som afholdes på Hotel Bella Sky i København i dag, og hvor en evalueringsrapport fremviser meget positive resultater, udtaler Dansk Folkepartis forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, at det er nødvendigt, at det gode arbejde kan fortsætte på et økonomisk solidt grundlag.

På det nuværende grundlag vil Dansk Grundforskningsfonds finansieringskilde nemlig tørre ud inden for nær fremtid.

Derfor foreslår Jens Henrik Thulesen Dahl, at Københavns Universitet efter eget ønske får mulighed for at købe sine egne bygninger til en værdi af ca. 11,8 milliarder kroner – efter samme model, som for eksempel også gymnasier har købt deres bygninger. Københavns Universitet ville i givet fald optage kreditforeningslån for pengene, som herefter kan lægges i fonden.

Det vil dreje sig om et beløb på ca. 6 milliarder kroner.

”Dansk Folkeparti finder det bydende nødvendigt, at grundforskningen sikres midler. Grundforskningen udmærker sig ved et bredspektret forskningsmæssigt sigte, og det er ofte herfra, den banebrydende forskning opstår. Situationen er i øjeblikket alvorlig for fonden, og alle muligheder for en fremtidig finansiering skal derfor overvejes”, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

”Det er her et salg af Københavns Universitets bygninger kommer ind i billedet som en finansieringskilde. Gymnasierne og andre uddannelsesinstitutioner med held benyttet sig af modellen, og derfor vil det være korrekt at tænke videre i disse baner.

Med 6 milliarder kroner vil der skønsmæssigt være sikret midler til de næste 10 år, og hvis vi fremadrettet også opererer med et salg af bygninger til Aarhus Universitet og Syddansk Universitet, taler vi om årtier med økonomisk grundlag for Dansk Grundforskningsfond og dermed dansk forskning i førerfeltet”, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Rul til toppen