fbpx

Samråd i dag: DF vil have klarlagt forløbet i Hedegaard-sagen

Pressemeddelelse

Samråd i dag: DF vil have klarlagt forløbet i Hedegaard-sagen

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, forsøger i et samråd i dag i Retsudvalget at få klarlagt forløbet omkring løsladelsen af Lars Hedegaards formodede attentatmand. Det sker på baggrund af nye oplysninger om, at den danske statsborger, der er under mistanke for at have forsøgt at myrde Lars Hedegaard, allerede blev løsladt den 8. juli.

– Der tegner sig et stadigt mere mudret billede af, hvad der er foregået i Tyrkiet – og vi har behov for klarhed over forløbet, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup peger på, at den tidslinje, som regeringen har fremlagt som dokumentation i sagen tyder på, at der igennem længere tid er blevet drevet gæk med de danske myndigheder.

– Enten viser det her en total mangel på kontrol og styring i Tyrkiet eller også lyver man bevidst over for Danmark. Jeg er stærkt bekymret for, at det er det sidste, der er tilfældet – og det er fuldkommen uacceptabelt, at Danmark bliver behandlet på den måde af en alliancepartner i NATO og et land, som vi har klare udvekslingsaftaler med, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup mener ikke, at de tyrkiske myndigheder har bidraget til sagens opklaring.

– Jeg mener justitsminister Mette Frederiksen må gå ind og forlange meget klare og hurtige svar fra de tyrkiske myndigheder på, hvad der er foregået i sagen. Jeg er ikke i tvivl om, at de ved nøjagtigt, hvad der er sket, men tilbageholder oplysninger fra de danske myndigheder. Det er komplet uacceptabelt – og det signal burde regeringen også sende i stedet for at vrøvle om, at Danmarks forhold til Tyrkiet er vigtigere end opklaringen af løsladelsen af Lars Hedegaards formodede attentatmand, siger Peter Skaarup forud for samrådet i Retsudvalget, der begynder kl. 14.00 i dag.

Rul til toppen