fbpx

Selvfølgelig skal nedslidte kunne komme tidligere på pension. Så lad os komme i gang nu!

I Dansk Folkeparti har vi i årevis talt for at finde løsninger der kan sikre, at danskere, der har fysisk krævende jobs og som derfor er blevet nedslidte, har mulighed for at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet.

Det ér hårdt for kroppen at have et fysisk krævende arbejde, hvor man knokler løs med tunge løft dagen lang. Murere, social- og sundhedshjælpere, tømrere, smede, sygeplejersker og mange flere brancher har ansatte, der som årene går, døjer med flere og flere smerter på grund af deres arbejde, og er man nedslidt mener vi at man skal have mulighed for at gå tidligere på pension.

I 2011 tilsluttede alle partier i folketinget på nær Enhedslisten sig tilbagetrækningsreformen, hvor efter pensionsalderen stiger gradvist. Når levealderen stiger og vi generelt har det bedre i længere tid, så giver det også god mening, at man bidrager til arbejdsmarkedet i længere tid.

Men jo højere den generelle pensionsalder er, jo mere er der dog brug for initiativer, der holder hånden under de danskere, som på grund af nedslidning ikke kan være på arbejdsmarkedet i så mange år.
Vi har i Dansk Folkeparti tidligere foreslået en differentieret pensionsalder, men dengang blev forslaget fejet af bordet af de andre partier.

Men for en uges tid siden kom Socialdemokratiet med det budskab, at de vil sikre nedslidte en mere værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet ved at indføre netop en differentieret pensionsalder.

I Dansk Folkeparti er vi grundlæggende enige i udspillet. Der er dog mange ubesvarede spørgsmål, som melder sig. Blandt andet hvem der konkret skal omfattes af retten til tidligere pension.

En ting står dog klart:

Hvis vi skal skabe nogle gode tiltag, der samlet set kan gavne de nedslidte og sikre nogle gode muligheder for en tidligere tilbagetrækning, så er det vigtigt, at vi kommer i gang med at finde en løsning inden valget. Man skal nemlig i så fald kunne gøre sig fri af de forligsbindinger, der er. Ellers risikerer vi, at danskerne i en valgkamp stilles forbedringer i udsigt, som ikke kan leveres efter valget.

Og vi vil i Dansk Folkeparti gøre alt for at undgå, at de gode takter fra Socialdemokratiets udspil ender i ren snak inden en valgkamp. Det har vi set før og det var ikke pænt. Det skal ikke gentage sig. Vi opfordrer derfor regeringen til omgående at indkalde forligspartierne bag tilbagetrækningsreformen til forhandlinger.

For hvorfor skal vi egentlig vente til efter et valg? Lad os dog trække i arbejdstøjet og komme i gang, så danskerne kan se, at vi faktisk mener det!

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Rul til toppen