fbpx

Skandale: Grænseovergang står pivåben om natten. DF kræver øjeblikkelig opstramning og hiver justitsministeren i samråd

Man tror, det er løgn…

Danmark er fortsat nedlukket pga. frygten for, at udbredelsen af nye, mere smitsomme corona-mutationer skal komme ud af kontrol. Vi må alle leve med omfattende restriktioner. Hvis man skal indrejse til Danmark kræver det et anerkendelsesværdigt formål med rejsen og fremvisning af en negativ coronatest, der er mindre end 24 timer gammel. Hjemvendte danskere skal som udgangspunkt gå i isolation. Det er logik, når det handler om at holde nye corona-mutationer ude af landet.

Alligevel kan TV2 blot ved at sende et kamerahold ned til grænseovergangen ved Padborg og filme en enkelt nat dokumentere, at flere end 200 biler kører direkte over grænsen uden nogen som helst form for kontrol. Ingen af passagererne bliver afkrævet en negativ coronatest, som reglerne ellers foreskriver. Grænsekontrollen er reelt ikke eksisterende om natten her. Grænsen står pivåben.

En professor i infektionsimmunologi kommenterer TV2’s afsløring således: ”Det udgør en stor risiko, at folk bare kan køre over grænsen og måske være smittet. Så er vores kontrol og mulighed for at smitteopspore nye virusvarianter kompromitteret”

Justitsministeren i samråd

Det er med andre ord fuldstændig hul i hovedet. Det skal rettes op med det samme. Og derfor har DF’s retsordfører Peter Skaarup da også straks kaldt justitsminister Nick Hækkerup i samråd, hvor han skal svare på, hvordan regeringen vil sikre, at alle landets grænseovergange er lukkede i den nuværende situation med en epidemi og fremover?

Derudover skal ministeren svare på disse spørgsmål:

Hvorfor alle grænseovergange til Danmark ikke har været totalt lukket under coronaepidemien?

Hvilken betydning de åbne grænseovergange har haft både for folkesundheden og for kriminaliteten i Danmark?

Hvordan de åbne grænseovergange stemmer overens sammen med regeringens gentagne udmeldinger om, at Danmark har lukket grænserne?

Grænsekontrol under coronaen

Under hele corona-krisen har DF haft fokus på det indlysende behov for at sikre landets grænser, så vi ikke inviterer unødig smitte og nye, farlige corona-mutationer, som ellers kunne have været undgået, indenfor. Utallige gange har vi rejst dette emne over for regeringen.

Og den øgede grænsekontrol under coronaen har haft effekt. Tusindvis af tilrejsende er blevet afvist på grænsen. Politikredse har registreret fald i flere former for kriminalitet, som ofte udføres af grænseoverskridende kriminelle (indbrud og narkosmugling f.eks.).

Alligevel har det gentagne gange vist sig, at grænsekontrollen er hullet som en si. Det er dybt problematisk. Og endnu et eksempel på, at der er et stort gab mellem regeringens retorik og virkeligheden…

 

Rul til toppen