fbpx

Søvndal svigter forsikring om klart nej til militært engagement

Christiansborg, søndag den 26. februar 2012

PressemeddelelseDansk Folkeparti forventer dramatisk møde i Udenrigspolitisk Nævn:

Søvndal svigter forsikring om klart nej til militært engagement

– I løbet af ugen op til det stiftende møde i koalitionen, Syriens Venner”, har Udenrigsminister Villy Søvndal igen og igen i offentligheden slået fast, at et militært engagement i Syrien ikke ville komme på tale, ja han har tilmed forsikret, at det ville blive et klart nej til et militært engagement.

– Og hvad sker der så: Jo, aldrig så snart Villy Søvndal sidder i Tunis, bakker han op om Den Arabiske Ligas forslag om at danne en militær styrke, bestående af FN-soldater. Der er således tale om et eklatant løftebrud fra Søvndal.

Det siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, som er forbløffet over Søvndals totale kovending, og som følge heraf forventer et dramatisk møde i Udenrigspolitisk Nævn på onsdag.

– Det, som Dansk Folkeparti i ugevis har advaret mod: at Danmark er på vej til militær involvering i endnu en arabisk borgerkrig, er nu på vej til at blive en realitet, takket være Villy Søvndals kovending, siger Søren Espersen.

– Det kan ikke være rigtigt, at Villy Søvndal nu har meldt Danmark ind i en militæralliance med bestialske diktaturstater som Saudi Arabien og Sudan, hvis styreform og blodtørst er helt på højde med Syrien. Ingen aner i øvrigt det mindste om, hvad det er for kræfter, vi kommer til at støtte i denne banale borgerkrig.

– Det eneste, vi med sikkerhed kan sige er, at Danmark nu officielt har kastet sine kræfter ind på Sunni-muslim-siden, som styres med hård hånd – og økonomisk – af Saudi Arabien. Og Saudi Arabiens sunni-muslimer er altså ikke i mindste måde bedre end shia-muslimerne, som støttes af Iran – det er &eacutet fedt, siger Søren Espersen.

– Dansk Folkeparti har den principielle holdning, at Danmark ikke bør engagere sig i andre folkeslags borgerkrige, og derfor kan vi på forhånd slå fast, at vi ikke vil medvirke til udsendelse af så meget som en eneste dansk soldat til den FN-styrke, der nu skal sendes til Syrien. “

Rul til toppen