fbpx

Stå vagt om efterretningstjenesterne – de står vagt om os!

Den seneste uge har der været blæst om Forsvarets Efterretningstjeneste FE. Tilsynet med tjenesten har afleveret en krads kritik. Beskyldningerne, om at FE har brudt rammerne for deres virke, har været voldsomme. Har FE givet tilsynet de rette oplysninger? Har der været en indspisthed i FE, der har gjort en usund kultur mulig – medført at der ikke er blevet taget hånd om forkerte beslutninger – brud på spillereglerne?

 

Vi har fra Dansk Folkeparti gjort det klart, at vi selvfølgelig vil have ryddet op. Også i hvad personer i forsvarsministeriet – og regeringen i øvrigt – måtte have af medansvar i sagen. Det skal undersøges og folk må naturligvis stå til ansvar for det, de har gjort og de beslutninger, der har været truffet. Også hvis der ikke er blevet grebet ind, hvor det ellers burde have været sket.

 

Men! For der er et men!

 

Undersøgelsen og placeringen af ansvar må ske på en måde, der ikke kompromitterer efterretningstjenestens virke. For så har vi måske nok løst ét problem – og fået placeret ansvar – men vi har til gengæld skabt os nogle meget større problemer i fremtiden. Vi skal nemlig holde os for øje, at vi i dén grad har brug for velfungerende efterretningstjenester.

 

Der er desværre mange – både udenlands men også her til lands – der har onde hensigter. Ønsker at ødelægge vort land – vores livsstil. Terroranslag har været undgået, fordi vi har årvågne folk i efterretningstjenesterne – og fordi de samarbejder tæt med andre landes tjenester. Dette må ikke ødelægges, fordi nogle måske ikke har handlet korrekt – og andre ikke grebet ind, som de skulle.

 

Så en undersøgelse skal laves. Det medvirker vi til. Men undersøgelsen bør også vurdere, om efterretningstjenesterne har tilstrækkelige rammer til at beskytte os i fremtiden. Så det ikke bliver en undersøgelse, der i praksis kommer til at indskrænke tjenesternes mulighed for at beskytte os – men i virkeligheden kan ende med det modsatte.

 

Efterretningstjenesterne skal i vort demokrati fungere indenfor nogle spilleregler, som vi demokratisk fastsætter. Dem skal tjenesterne naturligvis holde sig indenfor. Gør de ikke det, falder der brænde ned. Men spillereglerne skal også være, så tjenesterne reelt kan lave deres arbejde. Ellers giver det ikke mening. Vi skal nemlig huske:

 

Vi skal stå vagt om efterretningstjenesterne. De står vagt om os!

 

Med venlig hilsen

 

Kristian Thulesen Dahl

 

Fik du læst:
Flertal af danskerne bakker op: Det skal kunne mærkes, at Danmark er kristent
https://ditoverblik.dk/flertal-af-danskerne-bakker-op-det-skal-kunne-maerkes-at-danmark-er-kristent/

 

Voldtægtsdømt somalier har fået fire advarsler om udvisning – DF vil have strammet loven
https://ditoverblik.dk/voldtaegtsforbryder-slap-med-fjerde-advarsel-om-udvisning-nu-vil-df-stramme-loven/

 

DF kræver mere fokus på grov vold blandt ikke-vestlige unge
https://ditoverblik.dk/df-vil-have-mere-fokus-paa-grov-vold-blandt-ikke-vestlige-unge/

 

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:
https://sensetest.us18.list-manage.com/subscribe/post?u=ab3bf89b39687876b440fb7fa&id=a77b433213

 

Rul til toppen