fbpx

Stop kvaksalverne i tatovørmiljøet!

Christiansborg, fredag den 4. marts 2011

PressemeddelelseDF: Stop kvaksalverne i tatovørmiljøet!

– Kan en tatovør ikke finde ud af at overholde lovgivningen, så skal man endelig ikke holde sig tilbage med at politianmelde ham eller hende, fastslår Dansk Folkepartis medlem af retsudvalget, Marlene Harpsøe.

Hun er på ingen måde imponeret over dagens historie omden 15-årig dreng, som fik lavet en stor tatovering på underarmen,uden at tatovøren spurgte til den unge mands alder.

– Historien beviser jo lige netop, at det er alt for mange kvaksalvere og plattenslagere, som kalder sig tatovør, og slet ikke har forstand på det risikable arbejde de udfører. Hvis en tatovør ikke kan finde ud af, at holde sig indenfor lovgivningen,og for eksempel lade være med at tatovere personer under 18 år, så skal han ikke længere have mulighed for at virke som tatovør, siger Marlene Harpsøe.

DF har allerede sikret, at derer ny lovgivning påvej på området. Loven skal bl.a. have til formål at stramme op omkring uddannelse af de folk, som udfører tatoveringer.

– Den nye lovgivning vil helt sikkert få luget ud i antallet af de mange uautoriserede tatovører der praktiserer i dag. Det er tragisk, når de bryder loven. En tatovering er altså ikke noget, man kan afbestille igen, hvis den først er blevet printet ind i ens hud. Jo flere af disse kvaksalvere, som vi får politianmeldt og stoppet, jo bedre, siger Marlene Harpsøe.

Rul til toppen