fbpx

Styrket venskab mellem Dansk Folkeparti og Israel

Christiansborg, søndag den 8. juli 2007


EU-ordfører Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti er netop hjemvendt fra et af de første møder mellem European Friends of Israel (EFI) og staten Israel. Morten Messerschmidt betegner det fire dage lange ophold som et vigtigt skridt på vejen til at opretholde og forbedre forholdet mellem Israel og Europa.

– Vi var 16 parlamentsmedlemmer fra forskellige lande i EU med på rejsen, og under det omfattende program afholdt vi møder med både premierminister Ehud Olmert, udenrigsminister Tsipi Livni samt med ambassadører og diplomater fra en række EU-lande. Derudover har vi besøgt det israelske center for krigs- og terrorofre, siger Morten Messerschmidt.

– I samtalen med Ehud Olmert stod det klart, at Israel betragter forholdet til EU som et venskab, der bliver bedre og bedre. Vore relationer skal styrkes, således at vi sammen kan sætte ind mod vold og terror i verden, blandt andet i forhold til det iranske regime, siger Morten Messerschmidt.

– Et meget bevægende programpunkt var besøget i byen Sderot tæt på grænsen til Gaza. Her talte vi med pårørende til ofre for palæstinensernes Qassam-raketter, som i stigende antal regner ned over denne by. Dette er meget afslørende for, at de ekstreme palæstinensiske grupper ikke ønsker forsoning med Israel, men i virkeligheden ønsker at udrydde staten. Her må vi vise vores støtte og venskab med Israel, slutter Morten Messerschmidt.Rul til toppen