fbpx

Tag ikke finansloven som gidsel

Vi skriver den 5. december og den søde juletid venter lige om hjørnet. På denne tid af året plejer næste års finanslov for længst at være forhandlet på plads. Det er dog ikke tilfældet i år, fordi regeringen har insisteret på, at vi på samme tid skulle forhandle regeringens store skattereform. Dansk Folkeparti har så til gengæld bragt et ønske om en afgørende ændring af asylpolitikken ind i forhandlingerne. Og sådan er forhandlingerne blevet fastlåst.

Men vi ønsker faktisk, at midlertidigt ophold til flygtninge i Danmark rent faktisk er midlertidigt. Man skal vende retur til hjemlandet, når forholdene er til det. I stedet for som i dag, hvor en midlertidig opholdstilladelse nærmest pr. automatik bliver til permanent ophold i Danmark. Den automatik skal vi gøre op med.

Det er vigtige emner, som kræver grundige drøftelser. Desværre er realiteten, at vi stadig er langt fra hinanden. Min vurdering er, at vi ikke kan lande en god og gennemarbejdet aftale om skat og hjemsendelser inden for få dage. Der er ganske enkelt ikke den fornødne fremdrift at spore i forhandlingerne til, at det realistisk set kan lade sig gøre. Det skal man have respekt for. Vi skal gøre arbejdet ordentligt.

Derfor har vi i dag opfordret regeringen til, at vi nu skiller tingene ad og de næste par dage målrettet arbejder på at få en god finanslov for 2018 på plads. Det er ikke sket før i dette årtusinde, at forhandlingerne om næste års finanslov har trukket ud så længe, som tilfældet er i år. Finansloven skaber grundlaget for statens indtægter og udgifter. Det ansvarlige er derfor at få finansloven på plads nu, og det er jeg sikker på, at vi kan gøre i løbet af få dage. Lad os tage tingene i den rigtige rækkefølge. Lad være med at tage finansloven som gidsel.

Og så møder vi fra Dansk Folkepartis side naturligvis op til nye forhandlinger om skat og hjemsendelser, når så finansloven er på plads. Så må tiden vise, om vi kan nå frem til et godt resultat, som begge parter vil være tilfredse med. Det håber jeg.

 

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Rul til toppen