fbpx

Tirsdag eftermiddag blev endnu en udlændingelempelse sneget ind ad bagdøren…

Godt nytår til jer alle!

2020 er startet med en del alvorlige begivenheder på udenrigsområdet. Voldsomme brande, der eskalerer i Australien, hvor vi i Dansk Folkeparti har opfordret regeringen til at tilbyde hjælp, og en alvorlig konflikt mellem USA og Iran, hvor regeringen synes at fedt spille i forhold til opbakningen til USA.
Begge alvorlige emner, som er vigtige at have fokus på.

I forhold til USA og Iran er vi i Dansk Folkeparti ikke i tvivl om, at opbakningen til USA er altafgørende. Og det er chokerende, at Statsministeren ikke vil udtrykke opbakning til USA over, at verden er blevet en af Vestens største fjender, Qassem Soleimani, mindre.

Det er vigtigt, at Danmark træder i karakter og står sammen med vores venner i USA og Storbritannien.

Alt imens verden omkring os brænder og fokus er rettet på udlandet, så er det daglige arbejde på Christiansborg igen i gang efter juleferien.
Regeringen er blandt andet godt i gang med en række lovforslag, der stemmes igennem i folketingssalen.

I tirsdags formåede regeringen således endnu en gang at få et lovforslag behandlet i salen, der er en lempelse af udlændingepolitikken.

Jeg har før skrevet om, hvordan regeringen pakker deres udlændingelempelser ind i andre ord – måske i håb om, at danskerne så ikke opdager, at deres store valgløfte om at opretholde en stram udlændingepolitik er ved at krakelere.

Nogle eksempler:
Først blev ydelserne sat op til primært udlændingefamilier. Den lempelse blev pakket ind i det fine ord ”børnetilskud”.
Så besluttede Socialdemokratiet sammen med støttepartierne, at flygtninge, der har haft et job i to år i Danmark, alligevel ikke skal rejse hjem, når der er fred i deres hjemland. Et direkte angreb på den hjemsendelsespolitik, som Dansk Folkeparti ellers havde fået gennemført!

Tirsdag eftermiddag i denne uge var den så gal igen. Der behandlede vi regeringens forslag om at opholdskravet for at kunne modtage dagpenge, skal rulles tilbage.

Fremover skal man således igen kun have opholdt sig i Danmark i ét år, før vores dagpengesystem står klar som en lækker buffet for udlændinge!

I sommer, da regeringen første gang proklamerede, at de ville fjerne opholdskravet, gjorde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard ellers en indsats for at bilde folk ind, at opholdskravet skulle fjernes, fordi det mest gik ud over danskere.
”Den overvejende del af folk, der bliver fanget i det, er etniske danskere, som har været i udlandet for at arbejde”, sagde han blandt andet den 26. august.
Se mere her: https://www.dr.dk/nyheder/politik/regeringen-vil-skrotte-omstridt-opholdskrav

Siden da er der stillet spørgsmål til ministeren om, hvem opholdskravet reelt omfatter og her dukker et helt andet billede op. Hele 80 procent af dem, der har været ramt af opholdskravet, er udlændinge!

Ikke nok med at ministeren dermed har sagt noget, der er forkert.

Regeringen forsøger at pakke udlændingelempelsen ind i, at det er en håndsrækning til danskere, der har opholdt sig i udlandet og vender hjem igen uden mulighed for at få dagpenge, når de kommer til Danmark.

Men behændigt undlader Socialdemokratiet at tale om, at en afskaffelse af opholdskravet også giver tusindvis af mennesker fra tredjelande mulighed for at nyde godt af vores dagpengesystem efter at have arbejdet i Danmark i blot et år.

Da Dansk Folkeparti fik gennemført reglen om opholdskrav tilbage i 2018, hvor vi indførte, at man skulle have opholdt sig i Danmark i de seneste syv ud af 12 år for at få dagpenge, så vi meget gerne, at danskere, der har været bosat i udlandet, ikke var omfattet af reglen.
Desværre er de andre partier så rystende bange for at udfordre konventionerne, at det ikke kunne lade sig gøre. For det ville være diskrimination, sagde de.

Men for os er det vigtigt, at man forhindrer velfærds-shoppere i at komme til Danmark. Og derfor fik vi opholdskravet igennem, selvom det så måtte gælde alle. Men 80 procent af dem der er omfattet, er altså udlændinge.

Med ophævelsen nu viser regeringen endnu en gang, at de ikke fører den lovede stramme udlændingepolitik, de lovede.

Det er faktisk beskæmmende at opleve, at udlændingepolitikken således igen lempes.
Men det er endnu mere beskæmmende at opleve, at regeringen prøver at snyde danskerne til at tro, at udlændingepolitikken ikke bliver lempet.

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

 

Rul til toppen