fbpx

To ministre kaldes i samråd efter afsløring af rumæner-kriminalitet

Pressemeddelelse

To ministre kaldes i samråd efter afsløring af rumæner-kriminalitet

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup kalder både justitsminister Mette Frederiksen og skatteminister Benny Engelbrecht i samråd oven på afsløringer i programmet ”Jagten” på TV3 af omfattende organiseret kriminalitet begået af rumænere.

I programmet afsløres det, at rumænere begår kædesvig i Danmark under dække af bl.a. salg af avisen Hus Forbi, og der peges på, at den danske stat er blevet bedraget for 2 mia. kr. i kædesvigsager. En række af de rumænere, der i Danmark udgiver sig for at være hjemløse, afsløres også i at have omfattende ejendomsbesiddelser i Rumænien.

– Det er helt uacceptabelt, at der sker systematisk misbrug af danske personoplysninger, hvad enten de herboende rumænere medvirker frivilligt eller med tvang, så skal det stoppes. Det må skatteministeren forklare, hvordan vi gør, siger Peter Skaarup, der er åben for at se på flere ressourcer til både bekæmpelse af den økonomiske kriminalitet og politiets indsats mod østeuropæiske kriminelle.

Peter Skaarup finder det også afgørende, at der igen sættes fokus på grænsekontrol.

– Når vi ved at specifikke busselskaber fragter rumænere til Danmark med henblik på kriminalitet, som det også antydes i programmet, så er det da indlysende, at de pågældende busser skal endevendes allerede ved grænsen, så vi undgår at få kriminelle rumænere til landet, siger Peter Skaarup, der også vil have den danske justitsminister til at drøfte spørgsmålet med sin rumænske kollega.

– Det duer ikke, at der spekuleres i, at man kan rejse til Danmark, begå økonomisk kriminalitet og forsvinde igen til Rumænien uden at skulle stå til regnskab for det, der er sket over for de danske myndigheder. Her må vi få politiet i Rumænien i tale – så kan ministeren samtidig drøfte spørgsmålet om, hvorfor vi ikke kan sende rumænere hjem til afsoning i Rumænien, selvom der er en klar aftale herom inden for EU, siger Peter Skaarup og tilføjer, at der i hvert fald er en stribe rumænere, der tilsyneladende nu er undsluppet til Rumænien, som politiet kan tage fat i.

– Desværre bekræfter udsendelsen, at der er et meget lukrativt marked i Danmark for østeuropæiske kriminelle, hvilket jo også bekræftes af den enorme stigning af antallet af sigtelser mod rumænere, som vi har kunnet konstatere de sidste år. Antallet er jo steget fra 2.700 i 2009 til 10.000 sidste år, understreger Peter Skaarup.

Rul til toppen