fbpx

Tyrkerne i Danmark har fravalgt Europa

Kristian Thulesen Dahls ugebrev

– torsdag den 20. april 2017

Tyrkerne i Danmark har fravalgt Europa

Tyrkiet gik til valg i søndags. Resultatet var sørgeligt.

Præsident Erdogan fik flertal for forfatningsændringen. Han har nu sikret sig selv meget mere magt. Tyrkiet overgår fra et parlamentarisk til et præsidentielt styre, hvor præsident Erdogan fremover blandt andet kan udnævne dommere og fyre ministre. Han kan for den sags skyld også opløse det tyrkiske parlament.

Tyrkiet bevæger sig i disse år fra at være en sekulær stat til en mere og mere islamistisk funderet nation. Præsident Erdogan sniger mere og mere islamisme ind – i skolerne og i militæret, hvor man ellers traditionelt set har været modstander af islamisering.

Efter det mislykkede kupforsøg i 2016, er der i den grad blevet lagt låg på al kritik af Erdogans styre.

Journalister er fængslet, aviser og TV-stationer er lukket ned, hvis de har forholdt sig kritisk til Erdogan. 130.000 statsansatte, herunder lærere og undervisere på universiteterne, der ikke har fulgt Erdogans linje, er blevet fyret.

Samtidig har Erdogan skruet op for kritikken af Europa. Det kom blandt andet til udtryk over for Holland, da de ikke ville lade tyrkiske politikere holde valgmøder i landet. Erdogan kaldte på den baggrund hollænderne for nazister og fascister. Ak ja.

Angela Merkel blev ligeledes offentligt ydmyget af Erdogan, da han skældte hende ud for at bruge udtrykket ”islamisk terrorisme” i forbindelse med de mange terrorangreb, vi har set i de senere år. For terrorangrebene skulle ikke kobles til islam, mente han.

Man skulle tro, at den seneste tids mange eksempler på Erdogans antidemokratiske og islamistiske facon ville have betydet, at tyrkere, der lever i Danmark, og som man dermed må forvente har taget de danske værdier til sig, ville have stemt nej i søndags.

Man skulle tro, at de tyrkere, der lever deres liv i Danmark, ikke vil acceptere diktatur og islamisme, men derimod hellere ser Tyrkiet blive endnu mere demokratisk og åbent.

Men sådan skulle det ikke gå. Næsten 61 procent af tyrkerne i Danmark, der afgav deres stemme, stemte ja til forfatningsændringen.

I Tyrkiet var det 51,4 procent, der stemte ja.

Det er grotesk, at tyrkerne i Danmark, dermed i højere grad går ind for islamisering og anti-demokrati, end befolkningen i Tyrkiet!

På trods af, at mange har boet her i landet i flere generationer, har de ikke taget de danske værdier til sig.

Den samme tendens ser vi i vores nabolande. I Tyskland stemte 63,1 procent ja og i Belgien var ja-siden helt oppe på 75,1 procent.

Det er skræmmende og er om noget et bevis på, hvor svært det er at integrere ikke-vestlige indvandrere.

Jeg håber, at der trods alt vil komme &eacuten god ting ud af søndagens valgresultat i Tyrkiet:

At al snak om Tyrkiets optagelse i EU nu hører op. Det må efterhånden være tydeligt for enhver, at Tyrkiet ikke kan forenes med Europa.

Med det tyrkiske fravalg af Europa må vi også forberede os på, at EU’s flygtningeaftale med Tyrkiet kommer til at hænge i en meget tynd tråd. Og når den aftale ophører, kan vi godt indstille os på, at der kommer endnu flere migranter ind i Europa fra Mellemøsten. Netop derfor har det aldrig været vigtigere, at vi opretholder grænsekontrollen og får gjort den permanent.

Valget i Tyrkiet har gjort Europa endnu mere usikkert. Det er vores job at sikre det Danmark, vi holder af.

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Rul til toppen