fbpx

Under al kritik at kommuner dropper valgfri hjælp til svage ældre

I valgkampe og i skåltaler er der ingen ende på, hvor meget godt nærmest alle partier vil gøre for de ældre. Men så snart valgkampen er slut, glemmer mange af partierne det desværre hurtigt igen. Den kedelige realitet er, at når DF ikke har afgørende indflydelse ved forhandlingsbordet, så bliver ældreområdet ikke prioriteret.

Det oplevede vi med den socialdemokratiske regerings første finanslov med deres venstrefløjs-støttepartier, hvor ældreområdet fik det, Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup kaldte for ”en stedmoderlig behandling”. Der blev simpelthen prioriteret langt færre penge til at forbedre ældres vilkår end de fire foregående år, hvor DF sad med ved bordet.

Og det oplever vi – desværre – nu igen, hvor det viser sig, at 18 af landets kommuner indtil videre har valgt at sløjfe den klippekortsordning, som DF og de øvrige borgerlige partier fik indført i 2017.

Det er en ordning, som har givet ældre på plejehjem og nogle ældre, som modtager megen hjemmehjælp, mulighed for at få en halv times ekstra hjælp om ugen. Vel og mærke ekstra hjælp, som den ældre selv bestemmer, hvad man vil bruge til. Det er en rigtig fornuftig ordning, som har givet nogle af de svageste ældre lidt mere selvbestemmelse og valgfrihed i deres hverdag, så de frit har kunnet vælge, om de ville have hjælp til indkøb, et smut på biblioteket eller måske en tur i parken for at se på ænderne i dammen. Eller hvad det nu kunne være.

Når vi kunne sikre det, var det fordi, pengene til ordningen var øremærkede, som det hedder, så kommunerne kun kunne bruge dem til lige præcis dét, som Folketinget havde afsat dem til. Og når kommunerne nu i stedet får pengene på det såkaldte bloktilskud og frit kan råde over, hvad de bruger dem til, ja så forsvinder de fra ældreområdet… Så enkelt og så forstemmende er det desværre.

Det demonstrerer desværre blot endnu engang, at hvis DF ikke er der til at holde kommunerne til ilden, så bliver de penge, vi afsætter til ældreområdet, alt for ofte brugt til at fylde huller ud alle mulige andre steder.

Det er en klar forringelse for mange ældre. Det er faktisk en skændsel. Og derfor har vores ældreordfører, Karina Adsbøl, naturligvis også kaldt den ansvarlige minister Magnus Heunicke i samråd i sagen i bestræbelserne på at redde klippekortsordningen og dermed nogle af de svageste ældres selvbestemmelsesret.

Vi må kæmpe videre på de ældres vegne. Der er åbenbart ingen andre til at råbe op om urimelighederne på deres vegne!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Følg Kristian på Facebook – Tryk her

Fik du også læst:

Skaarup efter dom over Loyal To Familia: ”Nu skal de andre bander forbydes”
https://ditoverblik.dk/skaarup-efter-loyal-to-familia-forbud-nu-skal-de-andre-bander-forbydes/

Plejehjemsbeboerne vandt over Hjørring Kommune – DF: Nu må kommunen rette ind
https://ditoverblik.dk/plejehjemsbeboerne-vandt-over-hjoerring-kommune-df-nu-maa-kommunen-rette-ind/

18 kommuner dropper ældre-klippekort – DF kalder minister i samråd
https://ditoverblik.dk/18-kommuner-dropper-aeldre-klippekort-df-kalder-minister-i-samraad/

 

Rul til toppen