fbpx

Vaccinen på vej: Vi kan skimte målstregen!

Coronaens anden bølge vælter ind over Danmark. Smittetallene stiger igen. Nye – og nødvendige – restriktioner kommer til at præge jul og nytår. Det er rigtig træls og bøvlet for mange – men nødvendigt!

 

Til gengæld er der lys forude. Henover julen vil de første danskere få den længe ventede vaccine imod coronaen. Dermed tyder alt på, at vi i løbet af 2021 bryder fri af coronaens fæle favntag. Vi kan skimte målstregen forude…

 

Tilbage i marts skrev jeg i et ugebrev, at sammenhold, ansvarlighed og samfundssind skal få os igennem den svære tid. Det gælder stadig. Sammen er vi nået langt. Danskerne har kollektivt udvist netop de egenskaber. Derfor er det gået bedre i Danmark end i så mange andre lande. Nu skal vi sammen nå det sidste stykke. Helt i mål!

 

Nok har der været uenigheder undervejs. Med mink-skandalen som det absolutte højdepunkt. Men det er her ved slutningen af året alligevel værd at hæfte sig ved, at i et historisk perspektiv er det helt enestående, hvordan Folketing og regering har stået sammen om at løfte den kolossale opgave, som det har været.

Dansk Folkeparti har støttet alle tiltag, som vi har anset nødvendige for at beskytte danskerne imod coronaen.

 

Vi støtter også de seneste restriktioner, som er sat i værk henover julen. Ja, faktisk kunne vi have ønsket os, at de alle var blevet effektueret samtidig og ikke på forskellige datoer. Jeg er nemlig bange for, at det svækker effekten af tiltagene, hvis mange i befolkningen bliver forvirrede, når det flyver rundt med forskellige datoer for forskellige restriktioner og når der bliver meddelt nye restriktioner samme dag, som det seneste hold restriktioner træder i kraft. Man skal holde tungen lige i munden.

 

Jeg havde også gerne set, at man allerede nu havde meldt ud, at de nye restriktioner – specielt i forhold til børnene hjemme fra skolerne – ville gælde et godt stykke ind i januar. Så eksempelvis skoleelever og deres forældre allerede nu vidste, at der kommer til at gå nogle ekstra uger, inden de fysisk er tilbage på skolebænken. Sådan forventer vi vel alligevel, at det kommer til at gå. Hvorfor så ikke sige det allerede nu? Så familierne kan planlægge?

 

Hvis det så viser sig, at det går bedre end forventet med smittetallene, så kan man jo lempe nogle af restriktionerne tidligere end planlagt. Det vil jo i så fald kun være glædeligt.

 

Vaccinen er på vej til Danmark. Det er fremragende. Jeg ser selv frem til at blive vaccineret, når det engang bliver min tur. Men først gælder tilbuddet vores ældre medborgere – andre udsatte – og vores gode folk i sundheds- og ældresektoren.

Når man bliver tilbudt vaccinen, vil jeg opfordre alle danskere til at tage imod tilbuddet. Det skal naturligvis være helt frivilligt. Men jo flere, der får den, jo hurtigere er alt dette overstået.

 

Det handler om hurtigst muligt at tilbyde danskerne vaccinen. Og derfor kan jeg altså ikke lade være med at blive pikeret over, at man i EU-hovedkvarteret i Bruxelles forsøger at bruge vaccinen til at tænke markedsføring af sig selv.

 

Kommissionsformand Ursula Von Der Leyen går voldsomt meget op i, at alle lande i EU skal begynde at vaccinere samme dag. Hvorfor dog det? Det er da bare med at komme i gang, så snart en godkendt vaccine er klar til brug. Det er altså vigtigere at komme i gang med at vaccinere herhjemme, så hurtigt som muligt, end at vente på, at de bliver klar i Bulgarien. Eller omvendt for den sags skyld.

 

Nej, lad os komme i gang her i Danmark, så hurtigt som muligt, så danskerne kan få glæde af vaccinen.

 

Og med dette – trods alt – positive budskab vil jeg ønske alle en glædelig jul!

 

Vi kan skimte målstregen!

 

Med venlig hilsen

 

Kristian Thulesen Dahl

 

 

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

 

Fik du læst:

 

DF kalder statsministeren i samråd: Regeringen førte dobbeltspil om mink-aflivning

 

Corona: Hver fjerde indlagte har udenlandsk baggrund

 

Messerschmidt går til minister: Muhammed-tegners overfaldsmand går frit omkring

 

Rul til toppen