fbpx

Valg på tirsdag: Husk seniorerne – de ældre!

Om to dage afgøres, hvem der skal bestemme i kommuner og regioner de næste 4 år. Bestemme i forhold til børnepasning, skolerne, de handicappede, sygehusene. Men også bestemme i forhold til seniorerne – de ældre i vort samfund. Måske det vigtigste enkeltområde de kommende år!

For ældreområdet de næste 10 år bliver afgørende for, om vi stadig kan kalde os et godt velfærdssamfund.

I løbet af de næste 10 år bliver vi nemlig 60 procent flere ældre over 80 år. Det er dejligt, at mange lever længere end generationer før os. Og mange seniorer er sunde og raske og får derfor mange flere gode år. Men der vil også være mange flere ældre, som får brug for hjælp fra fællesskabet. Som får for brug pleje og omsorg.

Skal flere danskere trygt kunne blive ældre – også selvom man får brug for pleje – skal vi opprioritere ældreområdet. Det nytter simpelthen ikke noget, at der laves minimumsnormeringer på børneområdet, uden der så samtidig laves minimumsstandarder på ældreområdet. For når kommunerne så mangler folk, er det naturligt, at man løser den lovbundne opgave for børnene – men på bekostning af de ældre.

Men bedsteforældrene skal jo ikke lades i stikken, fordi børnebørnene skal have det godt i institutionen!

Vi i DF har stået bag ældrechecken. Vi har fået afskaffet den årlige udhuling af folkepensionen. Vi har fået sat øremærkede penge af til mere tid og værdighed i ældreplejen – bl.a. gennem klippekortordningen. Alt det har været super fint. Men!

Det er ikke nok til fremtiden. Der skal meget mere til. Og ikke mindst skal vi sørge for, at de penge, der afsættes til ældreområdet, også bruges på ældreområdet. Der har vi haft udfordringer! Derfor taler vi minimumsstandarder på ældreområdet. Så man uanset bopæl i landet trygt kan blive ældre.

Landets kommuner er meget forskellige og har forskellige muligheder og udfordringer – ikke mindst på ældreområdet. Forskellig økonomi og befolkningssammensætning. Og i de forskellige byråd kæmper DF med forskellig styrke. Men alle steder er ældres vilkår en vigtig mærkesag for os. I vores land skal ingen være bange for at blive gammel.

Vi foreslår:

– at de heftigt stigende energipriser ikke skal ødelægge pensionisternes økonomi denne vinter. Ingen skal været tvunget til at skrue ned for varmen eller undlade at invitere familie og venner indenfor, fordi det er for koldt i hjemmet. DF foreslår derfor helt konkret, at vi tager 2-3 milliarder kr. fra coronakrigskassen og bruger dem på varmehjælp til folke- og førtidspensionister.

– Vi vil have minimumsstandarder i ældreplejen. Uanset postnummer skal man være garanteret visse rettigheder og standarder. Klippekortet, som giver ældre mulighed for selv at bestemme, hvilke aktiviteter, de har mest brug for hjælp til, skal være lovpligtigt i alle kommuner. Vi vil sikre mere værdighed og selvbestemmelse.

– Når regeringen nu har fremlagt en såkaldt ”velfærdslov” helt uden garantier for flere penge til velfærd, så kræver vi i DF selvsagt sådanne garantier. Når man øger de offentlige udgifter med henvisning til, at der bliver flere plejekrævende ældre, så SKAL pengene gå til netop de ældre i stedet for at gå op i mere bureaukrati og embedsvælde.

– Vi anerkender, at vores forslag på ældreområdet kræver ressourcer. Derfor er det åbenlyst, at vi vil en anden vej end eksempelvis Nye Borgerlige, som ønsker at spare tusindvis af velfærdsstillinger væk i kommunerne for at kunne sænke skatten primært for dem, der tjener mest.

Vi har altid talt de ældres sag. Det vil vi også gøre fremover. Vores opbakning på tirsdag vil så afgøre, med hvilken styrke vi kan gøre det i kommuner og regioner de næste 4 år!

Så på forhånd tak til alle Jer, der støtter vores sag – og husk: Helt frem til kl. 20 på tirsdag kan vi måske nå at overtale naboen eller vennen til at være med? Godt valg!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Bliv gratis prøvemedlem af Dansk Folkeparti i resten af 2021

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

Så mange stillinger vil Nye Borgerlige nedlægge i din kommune

Jannie underviste i Muhammedtegningerne. Så blev hun frosset ud af lærerværelset

S-kandidat malede nazitegn på valgplakater og hængte DF’er ud som nazist

Rul til toppen