fbpx

Varmehjælp til pensionisterne må ikke ende som tomt valgkampsstunt. Pligtopgave i finansloven som forhandles i disse dage!

Den socialdemokratiske regering gjorde i tiden op til kommunalvalget heftig brug af at fremsætte politiske udspil med den tyngde, det nu engang giver at sidde i regeringskontorerne. Udspil om alt fra tryghed i nattelivet og boligkøb i landdistrikterne til nye nærhospitaler blev spyttet ud. En stribe udspil, som var målrettet valgkampen snarere end virkeligheden.

Sidste skud i bøssen blev fyret af dagen før valget: 100 millioner kr. til varmehjælp til borgere, som bliver særligt hårdt ramt af de voldsomt stigende varmepriser denne vinter. Et godt formål. Men en fuldstændig utilstrækkelig løsning!

100 millioner lyder måske af en del, men når pengene fordeles ud til 98 kommuner, bliver der i gennemsnit lidt over en million kr. for hver kommune at gøre godt med. Det er ganske begrænset, hvor langt man kommer med det. Ren symbolpolitik.

Desværre. For fokus er helt rigtigt. Varmeprisernes himmelflugt er et stort problem for især de mange pensionister, som ikke har mange penge at rutte med. Udsigten til at energiudgiften iflg. eksperter, for mange husstande, kan stige med op til 1.000 kr. om måneden denne vinter, er rigtig dårligt nyt for mange pensionister.

Og det er ikke rimeligt, hvis udviklingen tvinger pensionister til at skrue ned for varmen og måske undlade at byde gæster indenfor, fordi hjemmet er for koldt. Der skulle jo også gerne være råd til julegaver til børnebørnene.

Her bør fællesskabet træde til med en håndsrækning. En hjælp til varmeregningen, som gør en reel forskel.

Det er netop i disse dage og uger, hvor finansloven for 2022 forhandles på plads mellem regeringen og dens støttepartier, at en mere ambitiøs model må på bordet. Og det er en model, der er markant bedre end de småtterier, der er i det oprindelige forslag.

Hjælpen til pensionisterne kan passende findes i den såkaldte coronakrigskasse. En stor del af begrundelsen for de stigende energi- og varmepriser skal netop findes i corona.

Så kære regering: Varmehjælp til pensionisterne må ikke ende som tomt valgkampsstunt. Det er nu Jeres pligtopgave at løse opgaven i finansloven som forhandles i disse dage! Ellers bekræfter I, det kun var tænkt som et forslag for valgkampen…

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Bliv gratis prøvemedlem af Dansk Folkeparti i resten af 2021

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

Landsbybeboere frygter nyt asylcenter med kriminelle – minister vil ikke blande sig

Kontrol i lufthavn afslører massiv snyd med sociale ydelser blandt ikke-vestlige indvandrere

Inger Støjberg i Rigsretten: “Jeg kommer ikke til at sige undskyld”

Rul til toppen