fbpx

Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti forlader forhandlinger om vandsektorloven

Pressemeddelelse

Torsdag den 4. december 2014 Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti forlader forhandlinger om vandsektorloven

Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative Folkeparti har i dag forladt forhandlingerne om vandsektorloven.

Regeringens udspil har været for ringe og viste sig at medføre alt for meget bureaukrati og alt for mange omkostninger for de private vandværker, som kun har &eacutet sted at sende regningen hen. Nemlig til forbrugerne.

– Vi vil selvsagt gerne effektivisere, men vi stod for langt fra hinanden i forhandlingerne. Vi mener i modsætningen til regeringen, at man bør fritage alle vandværker op til 600.000 m3 vand fra loven, så de undgår for meget bureaukrati og unødvendige omkostninger. Vi vil ikke være med til at gøre det dyrere at drive virksomhed og dyrere at være dansker, siger Venstres ordfører Hans Chr. Thoning.

Regeringen har ikke været villig til at finde en acceptabel løsning på den store skatteregning, der vil ramme selskaberne og dermed forbrugerne.

– Dansk Folkepart vil under ingen omstændigheder være med til at sende en ekstraregning på op mod 4 mia. kr. videre til forbrugerne. Desværre har miljøminister Kirsten Brosbøl vist sig ikke at være fremkommelig i det lange forhandlingsforløb, som vi har haft, og vi er ikke kommet en fornuftig og rimelig løsning nærmere, siger Dansk Folkepartis miljøordfører Pia Adelsteen.

Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har deltaget konstruktivt i de langstrakte forhandlinger, hvor et af kardinalpunkterne var, at forbrugerne ikke skulle rammes af en stor og uventet ekstraregning.

– For Det Konservative Folkeparti er det helt uspiseligt, at landets vandværker kan risikere at sende en ekstraregning på 500-900 kr. for det årlige vandforbrug ud til forbrugerne, siger Det Konservative Folkepartis miljøordfører Daniel Rugholm.

For yderligere information

Venstres medlem af miljøudvalget

Hans Chr. Thoning

Telefon: 3337 4504

Mail: [email protected]

Miljøordfører for Dansk Folkeparti

Pia Adelsteen

Telefon: 3337 5121

Mail: [email protected]

Miljøordfører for Det Konservative Folkeparti

Daniel Rugholm

Telefon: 3337 4206

Mail: [email protected]

Rul til toppen