fbpx

Vores sundhedsvæsen er udfordret. Hvornår kommer regeringen på banen?

Marts 2019. Den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti indgik en aftale om en sundhedsreform. Patienterne skulle mere i centrum. Der skulle sikres mere nærhed. Flere sundhedstilbud skulle gives lokalt – tæt på borgerens bopæl. Derfor skulle vi investere mere i vores fælles sundhedsvæsen. 8,5 milliarder kroner skulle frigøres og findes til formålet.

 

Det var en rigtig god aftale, som desværre forsvandt som dug for solen på valgaftenen senere samme år, hvor regeringsmagten som bekendt skiftede hænder.

 

Mette Frederiksens socialdemokrati var bl.a. gået til valg på løftet om mange nye nærhospitaler over hele landet. Men siden socialdemokraterne indtog regeringskontorerne har vi ikke hørt meget til disse gyldne løfter. Der har faktisk været larmende tavshed. Rigtig mange løfter fejes reelt i disse måneder ind under corona-gulvtæppet…

 

Men vi har ikke opgivet ambitionen om et styrket sundhedsvæsen med mere nærhed. Derfor præsenterer vi i dag udspillet ”Et sundhedsvæsen for hele Danmark”.

 

Overskriften siger det meste. Vi ønsker et sundhedsvæsen for HELE Danmark. Bedre sammenhæng. Mere nærhed. Tættere på. Det betyder helt konkret, at vi skal sikre, at man aldrig ”slipper” en patient, før den næste relevante sundhedsperson tager over. Det skal være slut med, at patienter falder mellem to stole.

 

Vi skal have flere læger ud i almen praksis. Vi skal sikre, at lægerne får bedre mulighed for at opsøge sårbare patienter, som måske ikke selv går til lægen, og give dem et frivilligt tilbud om hjælp. Vi skal have ét landsdækkende IT-system i sundhedsvæsenet. Det betyder naturligvis, at den skandaleramte Sundhedsplatform, som man bl.a. bruger i hovedstadsområdet, skal skrottes. Vi skal have en fælles landsdækkende lægevagtcentral.

 

Vi skal sørge for, at danskerne får gavn af ny innovativ medicin. Vi oplever i disse år en rivende udvikling af ny og banebrydende medicin. Den udvikling skal naturligvis komme danskerne til gavn.

 

Og vi skal sikre, at Medicinrådet ikke bremser udbredelsen af ny medicin til f.eks. kræft og sjældne sygdomme af økonomiske årsager. Derfor skal der afsættes penge til ny innovativ medicin uafhængigt af sundhedsvæsenets øvrige økonomi.

 

Og som det sidste – men absolut ikke mindst vigtige – vil jeg fremhæve betydningen af flere hospicepladser. Der mangler i dag ca. 200 pladser på hospices eller afdelinger, der er specialiserede i palliativ – smertelindrende – behandling. Terminale patienter skal have den bedst mulige behandling i den sidste tid. Derfor vil vi sikre, at der er pladser nok til alle, der har brug for det. Det gælder ikke mindst børnehospicepladser. Behovet er der desværre. Vi bør sørge for, at økonomien er på plads, så hjælpen kan sikres.

 

Med dette udspil giver Dansk Folkeparti vores ambitiøse bud på, hvilke områder, der skal prioriteres i arbejdet med at fremtidssikre vores fælles sundhedsvæsen. Nu venter vi bare på regeringen… For hvornår kommer regeringen mon på banen?

 

Hele DF’s udspil kan læses her.

 

Med venlig hilsen

 

Kristian Thulesen Dahl

 

Fik du læst:

 

Politikere kalder rapport om social kontrol ubrugelig – forskerne anbefaler koranundervisning

 

Sveriges statsminister i kovending: Ja, bandekriminalitet hænger sammen med indvandringen

 

Flagfest i Randers: Dannebrog skal hænge i byrådssalen

 

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her

 

Rul til toppen