Det er muligt både at løfte velfærden markant, styrke trygheden og give skattelettelser til helt almindelige danskere. Det viser Dansk Folkeparti med denne økonomiske 2030-plan, som er et fuldt finansieret bud på en ny retning for Danmark. En retning, der vil forbedre forholdene for mange danskere og sikrer de nødvendige, varige forbedringer af bl.a. ældreplejen og på sundhedsområdet.
Men planen kræver politisk vilje til at sætte danskerne først og et opgør med den nuværende udlændinge- og integrationspolitik, hvor der bruges milliarder på passiv forsørgelse af udlændinge og virkningsløse integrationsprojekter, ligesom vi sender mange milliarder af sted gennem udviklingsbistanden. Nærværende 2030-plan er derfor opdelt i to: 1) prioriteter frem mod 2030 og 2) potentialer.
I første afsnit fremlægger DF en række forslag til, hvordan anderledes prioriteter sammen med det forventede råderum kan skabe et bedre samfund for danskerne i 2030. DF foreslår, at den nuværende udviklingsbistand afskaffes og erstattes af en nødhjælpspulje, hvilket vil kunne frigøre næsten 20 mia. kr. Vi indfører et opgør med overadministration i stat, regioner og kommuner, som koster skatteyderne milliarder af kroner, og et opgør med offentligt bureaukrati, som vil frigøre op mod 13 mia. kr. Desuden frigøres et større milliardbeløb via sanering af erhvervsstøtteordninger, afskaffelse af SU på kandidatniveau, tilbagerulning af planlagte topskattelettelser og en reform af jobcentrene.
Disse ændringer i måden, vi bruger borgernes penge, giver blandt andet rum til følgende løfter:
- Pensionister og seniorer får et mærkbart løft med over 30 mia. kr.
- Ældreplejen styrkes med ekstra 6,5 mia. kr. årligt til værdig ældrepleje.
- Sundhedsområdet styrkes med ekstra 10 mia. kr.
- Erhvervsuddannelserne løftes med ekstra 1 mia. kr.
- Der afsættes 2 % af BNP årligt til det danske forsvar.
- Grænsekontrollen styrkes med ekstra 300 mio. kr.
- Der oprettes et særligt dyrepoliti, der skal bekæmpe vanrøgt at dyr.
- Politiet tilføres ekstra 1,5 mia. kr.
- Kriminalforsorgen styrkes.
- Der afsættes 1 mia. kr. til oprettelse af en kystbeskyttelsespulje.
- Arveafgiften fjernes, og håndværkerfradraget genindføres.
- Store Bededag genindføres.
- Der afsættes 5 mia. kr. til et lønløft til offentligt ansatte, særligt sundhedsansatte.
- Registreringsafgiften lempes.
- Der indføres et nyt fradrag til familier med tre eller flere børn.
I andet afsnit – potentialerne – tager vi hul på de forbedringer af hverdagen, som danskerne ville kunne opleve, såfremt vi gennemførte Dansk Folkepartis udlændingepolitik, flyttede udlændingebyrden ud af Danmark og opsagde de konventioner, som i dag tvinger Folketinget til at føre en udlændingepolitik, som hverken politikerne – eller befolkningen – ønsker.
Danmark er ikke – og skal aldrig være – et indvandrerland. Vi ønsker derfor et markant opgør med den forfejlede indvandringspolitik, som siden 1983 har kostet danskerne milliarder – og ikke mindst kostet os trygheden og genkendeligheden i vores eget fædreland. Er danskerne med på at tage et opgør med denne forfejlede politik, kan de enorme summer, som indvandringen koster os, omsættes i endnu flere skattelettelser og velfærdsforbedringer. Det er, hvad vi derfor kalder ”potentialerne”.