Holdninger

Arbejdsmarkedet

Vi mener

  • Alle skal yde sit – i et fleksibelt og moderne arbejdsmarked.
  • Det skal kunne betale sig at arbejde.
  • Vi skal ikke gå på kompromis med det sociale sikkerhedsnet.
  • Der skal sikres den rette hjælp til nedslidte.

Alle skal yde sit

Et samfunds velstand er afhængig af den samlede arbejdsindsats fra hele befolkningen. Dansk Folkeparti arbejder for at sikre, at dem der kan kommer i arbejde og deltager aktivt i samfundslivet. Alle der kan arbejde skal arbejde. Det skal blandt andet ske gennem, at den enkelte borger oplever, at der er forskel på den disponible løn og offentlig overførselsindkomst. Det må dog aldrig gå ud over den sociale sikring af mennesker, der uden skyld rammes af midlertidig eller permanent ophør i beskæftigelsen.

Dansk Folkeparti finder det nødvendigt, at der sættes ressourcer af til at hjælpe de danskere, der måtte have problemer med at bestride et ordinært job i kortere eller længere perioder. Der skal eksempelvis være mulighed for fleksible ansættelser såsom fleksjob.

Dansk Folkeparti er garanten for, at alle får en chance, og at syge og handicappede naturligvis garanteres offentlig hjælp.

Udenlandsk arbejdskraft

Danmark er et attraktivt land at bosætte sig i af mange grunde. Vi har en imødekommende og veluddannet befolkning, der er nysgerrig på omverdenen, vi har høje lønninger, kan tilbyde spændende arbejde og alt i alt har vi et velfungerende samfund. Derfor skal kravene til at få opholds- og arbejdstilladelse også være høje. Man skal kunne bidrage til samfundet.

Dansk Folkeparti er imod at sænke beløbsgrænsen, for at erhvervslivet kan få billig arbejdskraft uden for EU. I stedet skal der være fokus på opkvalificering af ledige og arbejdsstyrken i Danmark generelt.

Danmark har altid budt flygtninge og indvandrere velkommen. Fælles for dem alle har været, at de i det store hele har indordnet sig i det danske samfund og de har bidraget til udviklingen af det danske samfund. Det gælder nordfriserne, kartoffeltyskerne, tyske købmænd og tyske embedsmænd, jøder, de polske roebønder, nederlandske bønder og den naturlige tilstrømning der har været af svenskere, nordmænd og tyskere igennem tiden. Når Dansk Folkeparti i dag er imod indvandring som sådan, så er det fordi den altovervejende kommer fra dysfunktionelle islamiske diktaturer med en helt anden og fremmed kultur, hvor kvinder er ejendom og uden rettigheder, foruden en ganske mangelfuld arbejdsmoral.

Vidste du?

  • Forskellen på andelen af lønmodtagere i beskæftigelse er på 26 procentpoint mellem kvinder med dansk oprindelse og kvinder med oprindelse i MENAPT-landene? For mænd er den tilsvarende forskel på 19 procentpoint.
  • Udenlandsk arbejdskraft kan komme til Danmark, hvis de kan oppebære en løn på 375.000,- kr.?

Opkvalificering af ledige

I Dansk Folkeparti anser vi de ledige, der kan arbejde som en ressource, der har noget at bidrage med. Derfor skal dagpenge- og arbejdsparate kontanthjælpsmodtagere sikres nødvendig opkvalificering så de kan komme i job. Det er vigtigt at der sker en individuel og målrettet indsats for den ledige, så der er bedre match mellem den lediges kvalifikationer og jobmuligheder. Herudover mener Dansk Folkeparti, at arbejdsgiverne skal tage mere ansvar i opkvalificeringen af ledige, så de får sikret medarbejdere med de rette kvalifikationer.

Folkepension

Dansk Folkeparti ønsker en bedre balance mellem senior- og arbejdslivet. Det skal bedre kunne betale sig for en senior at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. Dansk Folkeparti arbejder for, at de seniorer der kan og vil arbejde for mulighed herfor og ikke mindst, at det kan betale sig at arbejde, ved at der eksempelvis ikke sker modregning i pensionsydelser.

Hjælp til nedslidte

Der er desværre mennesker, der slides ned efter et langt liv på arbejdsmarkedet. For Dansk Folkeparti er det en hovedprioritet at sikre, at de ikke lades i stikken men har mulighed for en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Samtidig er det centralt at sikre, at så få som muligt nedslides. Dansk Folkeparti arbejder derfor for, at der sikres et højt sikkerhedsniveau på arbejdspladserne samt et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.