Vi holder fast i den økonomiske magt
Finanspolitikken sætter rammen for de offentlige indtægter og udgifter, styrer den økonomiske aktivitet i samfundet og fastlægger rammerne for den økonomiske fordeling i samfundet.
Det er en ufravigelig betingelse for, at samfundet fungerer harmonisk, at de finanspolitiske beslutninger udformes i nøje overensstemmelse med samfundets pengepolitik, strukturpolitik og indkomstpolitik.
Dansk Folkeparti mener, at det er en afgørende forudsætning for en sund økonomi, at Danmark bevarer den økonomiske magt. Det er hovedårsagen til, at Dansk Folkeparti har afvist – og fortsat vil afvise – Danmarks deltagelse i den fælles europæiske valuta Euro. Dropper vi kronen, flytter vi den økonomiske magt over Danmark til udenlandske politikeres og embedsmænds hænder.
Dansk Folkeparti er bevidste om, at et moderne samfund forudsætter en effektiv og velfungerende offentlig sektor og en sund økonomisk balance.
For at borgerne fortsat vil vise vilje til at betale en forholdsvis høj indkomstskat, er det nødvendigt, at befolkningen føler, at den del af indkomsten, der tilfalder offentlige myndigheder, også anvendes på en fornuftig måde. Forudsætningen for at kunne opretholde velfærdsstaten er, at samfundet fortsat bærer præg af en høj grad af solidaritet og sammenhængskraft. Hvis borgerne får en fornemmelse af, at personer lukrerer uretmæssigt på de offentlige ydelser, reduceres viljen til at betale en høj indkomstskat. Det samme er tilfældet, når indvandrere kommer til landet og straks får del i de offentlige ydelser, som danskerne i årevis har betalt skat for at kunne finansiere.
Dansk Folkeparti ønsker at føre en finanspolitik, der sikrer forbindelsen mellem det, borgerne betaler til den offentlige sektor, og det, som borgerne ønsker, at det offentlige skal levere.