Kirkens helligdage skal bevares
Den danske helligdagskalender afspejler vores folkekirkelige tradition. Dansk Folkeparti vender sig imod at forvandle kirkelige helligdage til arbejdsdage. Dansk Folkeparti ønsker således, at store bededag, der blev indført i 1686 og afskaffet med virkning fra 2024, skal genetableres som helligdag. Dansk Folkeparti vil under ingen omstændigheder acceptere, at andre folkekirkelige helligdage afskaffes.
Næsten tre fjerdedele af befolkningen i Danmark er medlemmer af Folkekirken. At tallet ikke er højere skyldes den befolkningsudskiftning, som Danmark har været genstand for over de sidste årtier. Mange af de udlændinge, der er kommer til Danmark, hvad enten de stammer fra Mellemøsten og Afrika eller fra Europa, har ikke tilsluttet sig folkekirken. Nogle af disse udlændinge tilhører forskellige kristne trossamfund herunder evangeliske trossamfund. Dansk Folkeparti ønsker at åbne for en form for sam-medlemskab mellem Folkekirken og evangeliske trossamfund som f.eks. den anglikanske kirke for derved at engagere flere i Folkekirken.
Kirken skal udbrede sit kristne budskab
Folkekirken har som national institution en forpligtelse til at lave opsøgende arbejde – mission. Dette gælder såvel overfor herboende danskere som over for udlændinge, der er flyttet til Danmark. Forståelsen af kristendommen – og særligt den evangelisk-lutherske kirke – er central for forståelse af danskheden og evnen til at glide ind i det danske samfund.
Dansk Folkeparti ønsker at tilføre flere midler til de danske sømands- og udlandskirker, så danskere bosiddende i udlandet får bedre muligheder for at fastholde forbindelsen til folkekirken. Dette gælder også for Dansk Kirke i Sydslesvig, der er en del af de danske sømands- og udlandskirker.
Selvom Dansk Folkeparti ønsker, at folkekirken skal kunne rumme en så bred menighed som muligt, anerkender vi værdien af det frikirkelige miljø og at frikirkerne økonomisk kan understøttes gennem skattebegunstigelse i form af fradrag.