Nyheder

Muslimsk bandekrig i Sverige tvinger Danmark til at opsige gammel nordisk aftale

Muslimsk bandekrig i Sverige tvinger Danmark til at opsige gammel nordisk aftale

Det er for nemt for nordiske statsborgere at få dansk statsborgerskab. Sveriges dårligdomme skyller ind over Danmark i form af lejemord, børnesoldater, knivdrab og skyderier. Dansk Folkeparti ser ikke anden udvej end at opsige en 75 år gammel aftale, som ellers var et udtryk for de nordiske folks fælles identitet og indbyrdes harmoni

”Det er et trist tilbageskridt for nordisk sammenhold, men vi har desværre ikke noget valg,” siger Mikkel Bjørn, Dansk Folkepartis udlændingeordfører, om DF’s forslag til beslutning i Folketinget, nemlig ”at fjerne adgangen for nordiske statsborgere til at erklære sig til dansk statsborgerskab.”

Sådan har det ellers været siden 1950, hvor Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island indgik en aftale om at deres borgere ved at opfylde nogle få formaliteter kunne opnå statsborgerskab i hinandens lande – et udtryk for, at Nordens lande havde så meget tilfælles.

”Nu er virkeligheden en anden,” siger Mikkel Bjørn og peger på, at Sverige siden år 2000 har givet statsborgerskab til 1,2 millioner udlændinge – de 250.000 i tiden 2019 til 2023.

”Det er hovedløst, det er uansvarligt, og det går ud over os,” siger Mikkel Bjørn og påpeger, at selv om de mange ”ny-svenskere” ikke selv kan erklære sig til et dansk statsborgerskab, så kan deres børn og børnebørn.

”Svenskerne er dobbelt så mange, som vi danskere; men de har tildelt mange gange flere statsborgerskaber end vi har. Især til ansøgere fra Syrien, Irak og Somalia, som hverken Sverige eller Danmark har de bedste erfaringer med at integrere,” siger Mikkel Bjørn.

I dag kan man komme direkte på listen over danske statsborgere selv om man er dømt for voldtægt, bandekrig eller terrorisme, blot der er gået syv år efter udstået straf.

”Det ser ikke for godt ud i Danmark, men svenske tilstande er trods alt værre. De folkevalgte har derfor en pligt til at beskytte danskerne imod, at Danmark bliver en slagmark for de bande-, stamme- og klankrige, som finder sted i Sverige. Derfor må vi ophæve den særbehandling, som var beregnet på lovlydige og ordentlige borgere fra de øvrige nordiske lande.”