Nyheder

Pia Kjærsgaard genopstiller ikke

Stifter af Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard har valgt, at hun ikke vil genopstille ved næste valg.

Efter mere end 40 år i Folketinget vælger Pia Kjærsgaard (DF) at sige stop. Hun genopstiller ikke til Folketinget ved næste valg. Den 77-årige partistifter mener, at tiden er inde, og at man skal stoppe, mens legen er god.

“Det er den rigtige beslutning, men selvfølgelig er det også lidt mærkeligt. For mig har det altid handlet om at kæmpe for Danmark og vores måde at leve på, vores danske traditioner. Dansk Folkeparti har stået i spidsen for den kamp i mange år, og det er også hovedopgaven, når jeg ikke er med længere. Der er stadigvæk ikke styr på indvandringen, og Danmark bliver mere og mere islamistisk,” siger Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard stiftede Dansk Folkeparti i 1995 og sørgede for, at partiet fik afgørende indflydelse under Anders Fogh Rasmussens regeringer i 00’erne. Her sørgede Dansk Folkeparti for at indføre en stram udlændingepolitik, som på det tidspunkt var meget kontroversielt. Partiet er også kendt for at prioritere kernevelfærd, og især de ældre har stået Pia Kjærsgaards hjerte nær. Inden hun kom i Folketinget i 1984, arbejdede hun som hjemmehjælper.

“Da jeg havde første arbejdsdag i Folketinget, havde jeg været på arbejde som hjemmehjælper natten inden. Det har nok også fyldt meget i mig, at jeg havde den baggrund. De ældre skal have det bedre. Det har jeg altid ment,” siger Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard beholder sine ordførerskaber indtil næste valg. Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, kan godt forstå, at Pia vælger at trække stikket ved næste valg.

“Man kan ikke overvurdere Pias indflydelse på det moderne Danmark. Det er for eksempel hendes fortjeneste, at der ikke er svenske tilstande i Danmark,” siger Morten Messerschmidt.