Holdninger

Miljø og landskaber

Vi mener

  • Et rent og sundt miljø i hele Danmark, på landjorden såvel som i vore farvande, er afgørende for Dansk Folkeparti.
  • Vi skal gøre mere for at nedbringe udledningen af miljøskadelige gifte og spildevand til naturen.
  • Vores natur skal holdes fri for affald.
  • Vi skal værne om vores righoldige natur og sørge for at skabe mulighed for at biodiversiteten øges.

ET DANMARK MED ET MERE RENT OG SUNDT MILJØ OG KØNNE LANDSKABER

Dansk Folkeparti ønsker et grønt og sundt Danmark med en stærk miljøpolitik, som forhindrer, at vi skader vores lille del af kloden unødigt.

Vi har en pligt til at bevare og beskytte den danske natur, så vi kan overdrage de kommende generationer et Danmark med et sundt miljø.

Vores børn fortjener lige så rent drikkevand og lige så smukke sandstrande, som vi selv er vokset op med. Det gælder også havmiljøet, som alt for længe har været. Vi skal gøre meget mere for at nedbringe spildevandsudledning, overløb, høje udledninger af kvælstof samt skibs- og olieforurening.

Nej til nulvækst

Danskerne skal kunne være sikre på, at vandet i vandhanen er rent, at fødevarerne i supermarkedet er produceret på en hygiejnisk måde, og at virksomhedernes produkter ikke indeholder giftstoffer og skadelige kemikalier. Et sundt og rent miljø hænger uløseligt sammen med en høj livskvalitet, hvilket er et mål i sig selv.

Dansk Folkeparti er ikke noget nulvækst-parti; velstand og miljøhensyn kan sagtens gå hånd i hånd. Vi skal behandle klodens ressourcer med omtanke og mådehold; vi har en etisk og moralsk pligt til ikke at fråse og til at nedbringe det aftryk, som vores forbrug har. Det er en tilgang og en viden, som også kan give os eksportmuligheder. Det er en positiv udvikling, at produktionsvirksomheder i alle industrier udvikler alternative energibesparende fremstillingsmetoder.

 

 

Danmark går forrest

Danmark går allerede i dag forrest i kampen for et sundt miljø. Det skyldes også, at Danmark er et konsensussamfund, hvor vi kan indgå brede og langvarige politiske aftaler.

Netop miljøpolitikken er et felt, som burde kunne samle mest bred opbakning, og det lykkes som regel også. Dansk Folkeparti ser det dog som sin opgave at forhindre, at bekymringer bliver til rent hysteri, hvorefter befolkningen pålægges afgifter og skatter, som rammer socialt skævt.

Fremtidens udfordring er at udnytte de økonomiske ressourcer bedst muligt og at koncentrere miljøindsatsen om de områder, hvor den gør mest gavn for pengene – f.eks. eksport af ny teknologi til de udviklingslande, hvor miljøet lider størst overlast.

Kulturlandskaberne

Danmarks udledning af CO2 er ubetydelig i klodens store klimaregnskab, men vi har pligt og mulighed for at holde Danmark sundt og rent. Alle bør anspores til at holde landskaber og gader rene for affald. Det gælder ikke mindst de helt særlige kulturlandskaber, som Heden eller Vadehavet. Ansvaret går videre end blot den enkelte dansker; vi ønsker en lovgivning som stiller utvetydige krav til store virksomheder, når de søger om miljøgodkendelser, og som stiller dem til ansvar, hvis de forurener vores miljø.

På mange måder er miljøpolitikken altså det område, hvor vi hver især i Danmark kan gøre mest for selv at sikre en bæredygtig fremtid, uagtet hvad de gør i det store udland.