Nyheder

DF-formand: Forslag om udenlandsk arbejdskraft er meningsløst

Det vil skabe en masse problemer i det danske samfund, siger Morten Messerschmidt om forslag fra Dansk Erhverv, der vil hente 50.000 udlændinge fra ikke-vestlige lande til Danmark for at arbejde

Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen har en drøm om, at Danmark kan hente 50.000 udlændinge fra ikke-vestlige lande hertil for at arbejde i de kommende år.

Men den drøm er et regulært mareridt for Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt, der skyder den helt og aldeles ned i et interview med Berlingske.

“Det lyder, som om Brian Mikkelsen er blevet eksponent for den totalt fædrelandsløse kapitalisme,” siger Morten Messerschmidt.

Brian Mikkelsen har konkret foreslået, at regeringen skal lave særlige partnerskabsaftaler med lande som Kenya, Ghana, Tunesien, Indien, Vietnam og Brasilien.

Hertil siger Morten Messerschmidt:

“Forslaget vil skabe en masse problemer i det danske samfund – og ved siden af det er der noget grundlæggende forkert i, at vi skal tage til Afrika og opmåle kolonner af mennesker, man kan tage hertil som fremmedarbejdere”.

Prioritér danskerne

DF-formanden mener i stedet, at erhvervslivet skal gøre mere for at få danske seniorer og personer med handicap i job, og skal der kigges til udlandet, skal det ske indenfor EU, hvor der er millioner af arbejdsløse.

“Vi skal prioritere de danske ressourcer og reserver – og vi skal under ingen omstændigheder kigge til Ghana eller andre eksotiske lande,” siger Morten Messerschmidt til Berlingske.

Han mener, at forslaget fra Dansk Erhverv vil føre til løndumping.

“På den måde skævvrider man markedskræfterne, og man forhindrer de danske sygeplejersker og faglærte i at sikre bedre forhold, fordi man bare vil fylde hylderne med filippinere og ghanesere,” siger Morten Messerschmidt til Berlingske.