Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) giver Dansk Folkeparti ret i, at danske skoleelever ikke skal lave islamiske handlinger som led i undervisningen. Men han vil ikke forbyde det, sagde han onsdag i Folketingets spørgetid.
Danske folkeskoleelever, der iført islamiske klæder ligger på knæ med bøjede hoveder og beder i en moské som en del af deres undervisning. Det er hvad man kan se på en række videoer, der i sidste uge florerede på Facebook og X, tidligere kendt som Twitter.
Det er elever fra Emdrupskolen og Borupgårdskolen, der optræder på de pågældende videoer. Og de har ikke bare forarget Pia Kjærsgaard og Mikkel Bjørn fra Dansk Folkeparti. De har også ført til, at de to DFere har rejst sagen overfor udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad Bek (S). Det skete onsdag, hvor Pia Kjærsgaard stillede følgende spørgsmål til ministeren i Folketingets spørgetid:
”Vil ministeren tilkendegive sin holdning til, at skoleelever ned til 4. klasse som en del af undervisningen ligger på knæ for islam i den lokale moské?”.
I sit svar lod Kaare Dybvad Bek forstå, at han ligesom DF heller ikke mener, at sådan en islamisk bønne-seance hører hjemme i folkeskolen:
”Det skal meget nøje overvejes, om det er passende især for de yngre folkeskoleelever, aktivt at tage del i religiøse handlinger i trossamfund uden for folkekirken i undervisningssammenhæng. Jeg tror, at jeg som forældre selv ville synes, at det var upassende, hvis et af mine børn havde været en del af den type af religiøs udøvelse, som en del af deres undervisning,” sagde Kaare Dybvad Bek, der understregede, at han ikke var bekendt med den konkrete sag.
Minister: Ikke passende
Kaare Dybvad Bek mener ikke, at det hører sig til, at man som en del af undervisningen i den danske folkeskole ligger på knæ og beder til islam, når alle offentlige institutioner, og dermed også folkeskolen, er baseret på danske værdier og dansk tradition. Han mener dog, at det er fornuftigt, at eleverne lærer om forskellige religioner som en del af undervisningen, men altså ikke aktivt udøver religiøse handlinger.