Nyheder

Stormflodsramte savner hjælp: DF sætter ind

Stormflodsramte savner hjælp: DF sætter ind

Dansk Folkeparti stod fredag bag en høring i Sønderborg om stormfloder og kystsikring. Nu indkalder DF regeringen til en forespørgselsdebat i Folketinget.

8-10 millioner kroner. Så meget har det kostet ejeren af Mommark Marina, Carsten Kock, at havnen på Sydals var blandt de hårdest ramte, da en stormflod ramte Danmark den 21. og 22. oktober 2024.

Carsten Kock har kun fået dækket 100.000 kroner af sit forsikringsselskab, som ikke vil betale mere. Så i dag – tre måneder efter stormfloden – aner Mommark Marinas ejer ikke, om han får nogen form for hjælp til at klare de sidste 8-10 millioner kroner.

“Jeg tror vi er den private virksomhed i Danmark, der er hårdest ramt efter stormfloden. Vi føler, at vi står rimeligt alene med det her,” siger Carsten Kock til TV Syd.

Carsten Kock fortalte sin historie, da han fredag deltog på en høring i Sønderborg om stormfloder og kystsikring, som Dansk Folkeparti stod bag. Her tilkendegav Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Kofod, at Dansk Folkeparti nu vil indkalde regeringen til en forespørgselsdebat om stormflodssikring.

“Vi har brug for, at regeringen kommer på banen. Men vi har også brug for, at de andre partier kommer på banen, og at vi sammen finder nogle løsninger på, hvordan vi sikrer vores land mod stormfloder i fremtiden. Fordi vi får mere vand i fremtiden, og vi skal beskytte det liv, der er i vores landdistrikter og mindre byer og kommuner,” siger Peter Kofod til TV Syd.

Høringen blev holdt fredag for middag i Multikulturhuset i Sønderborg. Foruden Peter Kofod og Carsten Kock var der på høringen indlæg af byrådsmedlem Stefan Lydal (DF), viceborgmester Ellen Trane Nørby (V), Pia Holm Steffensen (Forsikring & Pension) og Steffen Damsgaard (Landdistrikternes Fællesråd).