Nyheder

Vi skal have trygheden tilbage i skolen

Vi skal have trygheden tilbage i skolen

Skal vi redde folkeskolen, må politikerne på Christiansborg skabe ro, orden og tryghed for elever, forældre og lærere.

Derfor kommer Dansk Folkeparti nu med et nyt ordensudspil med ti konkrete punkter, der skal genetablere roen og trygheden i den danske folkeskole.

Dansk Folkeparti vil bl.a. have skærpet bekendtgørelsen om orden i folkeskolen. En skoleleder skal kunne bortvise og udskrive en elev, som har gjort sig skyldig i grove tilfælde af vold, seksuelle krænkelser eller anden asocial opførsel, og som trods advarsler bliver ved med at true andre elevers tryghed, belaster undervisningen og udfordrer lærernes autoritet.

Udspillet indeholder også klarere regler for lærernes ret til magtanvendelse, eftersidning og hjemsendelse uden først at informere forældre, mere respekt for lærernes autoritet og bedre muligheder for at bortvise elever.

“Det her er faktisk for at redde den demokratisk dannende skole, som vi er stolte af,” siger Dansk Folkepartis skoleordfører, Alex Ahrendtsen, til Avisen Danmark.

“Der er sket det, at folkeskolen er gået fra at være demokratisk og ordentlig til i dag at være en darwinistisk skole, hvor den stærke og brutale hersker, fordi der ingen konsekvenser er for at bryde reglerne. Det har intet med demokrati at gøre. Tværtimod,” siger han.

Hele udspillet kan læses lige her.