Nyheder

Videnscenter for seniorer er åbnet

Dansk Folkeparti fik et Videnscenter for Fastholdelse af Seniorer på Arbejdsmarkedet med i finansloven for 2023. Nu er centret blevet til virkelighed.

Glæden var stor hos Dansk Folkeparti, da der i foråret blev præsenteret en finanslovsaftale, hvor der var sat penge af til et Videnscenter for Fastholdelse af Seniorer på Arbejdsmarkedet. Det var DF, der havde bragt forslaget om et videnscenter med til finanslovsforhandlingerne med regeringen.

Nu er der så grund til at glæde sig igen. I sidste uge udsendte Beskæftigelsesministeriet nemlig en pressemeddelelse om, at det nye videnscenter er oprettet.

”Det nye Videnscenter skal indsamle viden og forskningsresultater om seniorers arbejdsliv og hermed skubbe på en kulturændring, så flere arbejdspladser ønsker at fastholde og ansatte seniorer,” står der.

DFs beskæftigelsesordfører Nick Zimmermann siger til seniororganisationen ’Faglige Seniorers’ nyhedsbrev, at han er meget glad for, at dét videnscenter, DF har kæmpet for, nu bliver en realitet.

”Centret kan forhåbentlig bidrage til, at vi får gjort op med den udbredte diskrimination af seniorer på arbejdsmarkedet. Vi skal have skabt et trygt og godt arbejdsmarked for seniorer, og dét skal centret bidrage med ideer til,” siger Nick Zimmermann.

Inspiration fra Norge

Han henviser til, at Norge i flere år haft et videnscenter, og det har medvirket til at ændre synet på seniorer. Samtidig viser undersøgelser viser, at hvis Danmark var lige så gode som Norge til at holde seniorerne på arbejdsmarkedet, ville vi have 66.000 flere i beskæftigelse.

”Jeg håber, at centret kan sætte gang i den samme udvikling. Så kan vi forhåbentlig også få lukket ned for debatten om import af arbejdskraft fra Afrika og Asien. Så for mig og Dansk Folkeparti er det her også et spørgsmål om at forhindre, at vi skal hente mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark,” siger Nick Zimmermann.

Faglige Seniorer: Stort ønske

Faglige Seniorer, der har 260.000 medlemmer over 60 år fra 21 fagforbund, er Danmarks næststørste seniororganisation. Her er man også meget tilfredse med det nye center:

”Det er et stort ønske, der nu går i opfyldelse. Seniorarbejdslivet har i flere år stået øverst på vores dagsorden. Allerede for flere år siden foreslog vi, at regeringen etablerede et partnerskab, som kunne sætte skub i en kulturforandring, så mange flere arbejdspladser ønsker at fastholde og ansætte seniorer,” siger Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer, til organisationens nyhedsbrev.