Nyheder

Året 2022 viste hvad Dansk Folkeparti er gjort af

I dag er det præcis 11 måneder siden, Dansk Folkepartis medlemmer valgte mig som formand. Tænk, at så meget kan ske på mindre end ét år. Som noget af det første blev vi kastet ind i valgkampen om forsvarsforbeholdet, hvor DF naturligvis ledte nej-kampagnen. Det holdt hårdt i lyset af ukrainekrigen. Og næppe havde vi nået at puste ud, før interne urostiftere indledte deres planlagte oprør for at bane vejen for Inger Støjbergs nye projekt. Det holdt hårdt, men vi stod sammen. Straks efter fulgte folketingsvalgkampen, hvor det – imod næsten alle mediernes forudsigelser – lykkedes at sikre Dansk Folkeparti på Christiansborg. Og kort tid efter indledtes så retssagen imod mig og min tidligere assistent ved byretten på Frederiksberg.

Forleden blev der så sat et punktum. For syv års anklager og forfølgelser. Og forhåbentligt også for det, der vel nok kan kaldes, et intenst år for Dansk Folkeparti. Men 2022 er ikke et år, jeg vil huske med bitterhed eller vrede. Nej, 2022 viste, hvad Dansk Folkeparti kan være – og skal være: Danskernes nationale parti, der aldrig lader sig slå ud. Aldrig lader sig kyse.

Det er en ære at stå i spidsen for et sådan parti. Ingen kan som vi tale om at stå fast i medgang såvel som modgang. Og lad mig understrege, at det bestemt ikke kun er folketingsgruppen, jeg her tænker på. For selvom vi fem på Christiansborg har et stærkt kammeratskab, så er jeg meget bevidst om, at alle medlemmer mærker, når det blæser. Det er bestemt ikke sjovt at dele foldere ud på gaden, når en avisforside skriver ubehagelige ting om partiets formand. Men vi holdt fast. Folderne blev uddelt. Vi dukkede ikke nakken.

Og netop det varsler en stor fremtid for vores parti. For selvom Danmark nu har fået en regering, der selv har flertallet på Christiansborg, får Dansk Folkeparti stor indflydelse de kommende år.

I modsætning til både Nye Borgerlige og Danmarksdemokraterne, har Dansk Folkeparti nemlig de seneste knap 25 år indgået et utal af aftaler og forlig på Christiansborg. Det kommer til at få stor betydning i de kommende år. På Christiansborg gælder der nemlig den regel, at love, der er omfattet af forlig, kun kan ændres på denne side af et folketingsvalg, hvis alle partier i forliget, accepterer det. Med andre ord kan regeringen ikke realisere sine ambitioner på områder som arbejdsmarked, miljø, landbrug og fødevarer, uddannelse, forsvar, sundhed og mange andre steder, uden at vi i Dansk Folkeparti accepterer reformerne.

Det giver os en stærk position og nogle fantastiske muligheder for indflydelse. En mulighed, som naturligvis ikke skal skamrides. Dansk Folkeparti er et ansvarligt parti, der søger indflydelse. Men vi er også et parti, der står vagt om vores holdninger. Vi går gerne på kompromis. Men vi forventer at få indflydelse den anden vej. Sådan må det være.

Den nye regerings ministre kan derfor allerede godt vænne sig til at se en del fra os i Dansk Folkeparti. Jeg er derfor også rigtig glad for, at næstformand René Christensen har sagt ja til at indgå som en aktiv del af folketingsgruppens daglige liv og forhandlinger. Renés viden og erfaring fra sine år som blandt andet finansordfører er uforlignelig – og blot én af flere garantier for, at vi stiller med et stærkt hold, hver eneste gang ministrene kalder.

Det glæder jeg mig utroligt meget til. For som jeg har sagt det før, har Dansk Folkeparti fortsat sin storhedstid foran sig – ikke bagved. Dette år vidner mere end noget om, hvilken styrke vores parti har og bygger på. Det kan storme nok så meget, men rødderne er stærke. Og med afgørelsen onsdag, der frikendte for alle anklager, står vi stærkt overfor de opgaver, der venter. Ikke bare mig som formand. Ikke bare folketingsgruppe eller hovedbestyrelse. Men alle os i Dansk Folkeparti.

Glædelig jul til alle

Morten Messerschmidt