Nyheder

Få flere børn – og scor en bonus

Få flere børn – og scor en bonus

Dansk Folkeparti vil give en økonomisk gevinst til forældre, der får flere end to børn.

Vi får færre og færre børn. Ja, faktisk så få, at den danske befolkning er truet. Vi kan simpelthen ikke opretholde vores befolkning, hvis vi ikke begynder at få flere børn.

Derfor foreslår Dansk Folkeparti nu, at der skal gives en økonomisk gulerod for at få flere end to børn.

Helt konkret vil Dansk Folkeparti indføre et nyt skattefradrag til forældre, som udløses ved fødslen af et pars tredje barn.

DF vil indføre et fradrag pr. hjemmeboende barn under 18 år på 2.500 kr. pr. måned, der kan udnyttes ved arbejdsindtægter til hver forælder. Således vil en familie med to forældre med tre børn, hvor begge forældre arbejder, til sammen modtage 180.000 kr. i årligt fradrag.

»Det er et anerkendt problem, at den danske befolkning bliver mindre og mindre, og det gør vi jo primært, fordi vi simpelthen får for få børn,« siger Morten Messerschmidt til Berlingske.

»Det er et kæmpestort problem i mange henseender – både økonomisk for at sikre arbejdsstyrken, og også for simpelthen at sikre, at der er et Danmark i fremtidige generationer.«

Der følger dog et par krav med. For det første skal fradraget skal kun gælde for danske statsborgere, og for det andet skal begge forældre være i beskæftigelse.

»Ideen her er jo ikke, at det skal animere muslimske familier til at få flere børn. Ved at koble det op på statsborgerskab og beskæftigelse tror jeg, vi kommer et godt skridt i den rigtige retning,« siger DF-formanden.