Nyheder

Ja, det koger i Dansk Folkeparti – af optimisme, selvtillid og mod

For nylig sagde Jakob Ellemann-Jensen, at Dansk Folkeparti og andre borgerlige partier “hældte kogende vand over limen i blå blok”.

Det var vist ikke så venligt ment, men Venstre-formanden har ret: Det koger i Dansk Folkeparti. På den gode måde! Vi sprudler af optimisme, når vi både i folketing og byråd får nye kræfter til. Når vi går frem i meningsmålingerne. Og når vi på daglig basis får nye medlemmer overalt i landet, hvor alle i folketingsgrupper sætter en ære i at ringe og byde velkommen, hver gang endnu een tegner sig som medlem.

Selv har jeg gjort det til en vane at spørge til det, der har gjort udslaget for, at man melder sig ind. Og svarene er ligeså mangeartede, som de er inspirerende. For nogen er det konkrete sager som indgreb i ytringsfriheden eller brugerbetaling i ældreplejen. For andre skyldes beslutningen, at der atter er ro i partiet. Og for rigtigt mange handler det om vores mærkesager, og at man simpelthen kan mærke den spirende optimisme og gejst. Så Ellemann har helt ret (selvom han vist ikke mente det på den pæne måde): det koger og bobler i Dansk Folkeparti – og vi er kun lige kommet i gang.

Siden jeg overtog roret i januar 2022, har vi gennemført en række tilpasninger af vores parti. Den politiske linie er blevet kalibreret, så vi ikke længere skal høre, at vi er et ”halvsocialistisk parti”. Dansk Folkeparti er et borgerligt parti – men vi er blå bloks bløde hjerte med fokus på de ælde, seniorerne, på dyrevelfærd og en god sundhed. Det er vigtigt.

Også organisatorisk har vi fået styr på tingene og det er en fornøjelse i dag at arbejde med en udvidet hovedbestyrelse, hvor der virkelig er kort afstand fra vores lokalforeninger og til ledelsen, ligesom vi har flyttet partikontoret til Ejstrupholm. Dansk Folkeparti er hele Danmarks parti – og når vi politisk vil flytte institutioner ud af København, skal vi naturligvis også selv kunne gå forrest.

Om godt en måned holder vi årsmøde i Viborg. Det bliver kulminationen på den genskabelse af partiet, jeg lovede. Herfra sætter vi kursen mod først og fremmest næste års EU-parlamentsvalg. Men årsmødet bliver også stedet, hvor vi reber sejlene med masser af taler, politiske budskaber, en overraskende gæstetaler samt (naturligvis) en mega-fest, du ikke har lyst til at gå glip af. Så har du endnu ikke fået tilmeldt dig, så kontakt vores sekretariat.

Politisk ser Danmark i dag noget broget ud. Jakob Ellemanns pudsige melding synes mere drevet af nød end lyst. For naturligvis kan vi i Dansk Folkeparti lave skattelettelser, hvis det er det, Venstre ønsker. Før sommerferien foreslog vi at fjerne registreringsafgiften for almindelige familiebiler. Hvorfor er det kun dyre elbiler som Tesla, der skal afgiftsfritagelse? For rigtigt mange helt almindelige familier er det afgørende at kunne have en eller to biler, hvis hverdagen skal hænge sammen. Så lad os gøre det billigere – og i øvrigt også både bedre sikkerheds- og miljømæssigt – at være dansker. Den slags skattelettelser får Venstre ingen problemer med at gennemføre med os i DF, ligesom vi meget gerne indfører både udvidet seniorfradrag og bedre skattemuligheder for vore pensionister. Ellemann kan bare ringe.

Men det gør han nok ikke. For Venstre har jo koblet sig op på et helt andet projekt. Og helt ærligt – det er ok. For nu har Venstre valgt at blande blod med Socialdemokratiet og Moderaterne. Dem om det. Det stiller os i Dansk Folkeparti i en spændende position, hvor vi både kan være oppositionens skarpest stemme – men også gå efter konkret indflydelse. Tidligere på året var vi sammen med Liberal Alliance det eneste borgerlige parti, der gik med i finansloven. Pengene var små, men vi fik vores mærkesager igennem: et videnscenter for seniorer på arbejdsmarkedet, penge til de danske kirker i udlandet, til en kulegravning af den danske alkoholbehandling og til unge med ondt i sjælen. Vi fik et bedre værn for borgere, der oplever indbrud i deres hjem, og ikke mindst en gedigen håndsrækning til familier, der får tvillinger. Det kunne vi se os selv i. Fordi vi fik indflydelse.

Kort tid efter gik vi som det eneste borgerlige parti med i medieaftalen, fordi det her lykkedes at fjerne woke- og identitetspolitikken (til de rødes store fortrydelse), mens DR igen får pligt til at formidle dansk kristendom. Vi går efter indflydelsen, når den er der.

Men når regeringen lader sig lokke i blindgyder, siger vi naturligvis fra. Så er vi den skarpeste kritiker og opposition. Som når Lars Løkke dukker nakken for Mellemøstens diktaturstater, eller man fjerner danskernes helligdage, indfører brugerbetaling i ældreplejen, åbner for flere udlændinge eller henter islamister til Danmark fra Syrien. Her er Dansk Folkeparti regeringens argeste modstander. Her vil man ikke være i tvivl – vi vil en anden retning.

Vi vil et samfund, hvor seniorerne eksempelvis får bedre mulighed for at blive på arbejdsmarkedet. Vi vil et samfund, hvor vore ældre har ret til en værdig pleje og en økonomi, der kan hænge sammen. Vi vil et samfund, hvor danskerne kommer først i deres eget land og hvor EU ikke skal bestemme. Vi vil passe på vore børn, når de presses til hormonbehandling af kønsideologerne, og vi vil passe på vore familier, så inflationen ikke gør, at man skal gå fra hus og hjem. Dansk Folkeparti er først og fremmest danskernes parti. Og man vil kunne mærke, at vi er her. Både når det gør godt – og når det gør ondt.

Det vil kunne mærkes, at det koger i Dansk Folkeparti – af optimisme, selvtillid og mod. Og hvis du er i tvivl, så tag med til Viborg 30. september og bliv en del af succesen.

Med venlig hilsen

Morten Messerschmidt