Nyheder

Sådan stopper vi islamistisk infiltration i Danmark

Sådan stopper vi islamistisk infiltration i Danmark

I Danmark har vi set flere eksempler på, at særligt islamistiske personer og organisationer har fået held med at få indflydelse gennem vores kommuner og øvrige offentlige institutioner. I Storbritannien har de allerede vedtaget en ny definition af ekstremisme samt nye retningslinjer for samarbejde i forhold til offentlige myndigheder, efter at det er kommet frem, at flere antisemitiske aktører har haft held med at indgå aftaler med f.eks. kommuner, offentlige organisationer mv.

Nu kommer Dansk Folkeparti derfor med et beslutningsforslag, der skal sikre en screening for ekstremisme af offentlige samarbejdspartnere, fremhæves blandt andet ‘Foreningen Nørrebronx’. Organisationen, der til at starte med i 1998 blev dannet som en fædregruppe, fik et tilskud på 1,4 mio. kr. årligt af Københavns Kommune frem til 2013, hvor det blev opdaget, at formanden Khalid Alsubeihis opfordrede unge indvandrerdrenge til at tage til Syrien for at drage i hellig krig. I den mindre alvorlige ende, havde foreningen også snydt med medlemstallet.

Af nyere sager kan også nævnes, at Nørrebro Lokaludvalg i år brugte 80.000 kr. på at opsætte et lysskilt på Den Røde Plads, der skulle markere Ramadanen. Det skete med initiativ fra musikeren Isam Bachiri – også kendt som Isam B – der tidligere har nægtet at betegne Hamas som en terrororganisation samt kritiseret, at der optrådte let pålædte kvinder i et juleprogram på DR i 2006. Noget som han sammen med sin musikgruppe Outlandish fik held med at få ændret.

Islamisk organisation med tilknytning til Det Muslimske Broderskab blev taget med på råd, da Koranloven skulle udfærdiges

Den 18. august sidste år var organisationen Dansk Muslimsk Union til møde med bl.a. repræsentanter fra Justitsministeriet og Udenrigsministeriet for at diskutere indholdet af lovforslaget L 65, bedre kendt som Koranloven, der forbyder afbrænding af eller anden “utilbørlig” omgang med Koranen og andre “hellige skrifter”.

“Forslagsstillerne (DF red.) finder det dybt problematisk, at offentlige aktører, hvad enten det er et ministerie, et byråd eller et lokaludvalg under Københavns Borgerrepræsentation, samarbejder med ekstremistiske kræfter. Dette er med til at understøtte disse foreningers autoritet i lokalmiljøet og medvirker til at udbrede en fundamentalistisk fortolkning af
islam. På denne baggrund ønsker Dansk Folkeparti, at alle organisationer og enkeltpersoner, der skal samarbejde med offentlige myndigheder, skal screenes for ekstremisme. Organisationer, der identificeres som ekstremistiske, skal have fjernet offentlig støtte, og offentlige myndigheder må ikke samarbejde med dem”, lyder det afslutningsvis i forslagsteksten fra Dansk Folkeparti.

Der er endnu ikke fastsat en dato for førstebehandlingen af forslaget.

Hele DF’s beslutningsforslag kan læses her