Nyheder

DF kræver konsekvenser for DR-dokumentar

DF kræver konsekvenser for DR-dokumentar

Den omdiskuterede dokumentar Grønlands hvide guld har været under kraftig kritik, efter økonomer har rejst spørgsmål ved dokumentarens hovedpointe om kryolitudvindingens økonomiske betydning for Danmark. Ifølge dokumentaren skulle kryolit, som har været udvundet i Grønland gennem mere end 130 år, have givet Danmark en omsætning, der i dag ville svare til 400 milliarder kroner. Denne konklusion er dog blevet mødt med skepsis fra økonomiske eksperter, som stiller spørgsmålstegn ved regnestykket.

Alex Ahrendtsen, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, er en af de politikere, der har valgt at træde frem med kritik af dokumentaren. Ahrendtsen mener, at dokumentaren ikke blot er misvisende, men at den også indeholder elementer, der kan karakteriseres som manipulerende og løgnagtige.

“Jeg kræver, at den ansvarlige redaktør for dokumentaren, Thomas Falbe eller hvem der nu har været ansvarlig, bliver fyret. Der må være konsekvenser for at udgive en dokumentar, der er så fejlagtig og misinformerende,” siger Alex Ahrendtsen.

Ahrendtsen understreger, at det er helt nødvendigt, at DR tager ansvar for den type indhold, de udgiver, især når det er skatteydernes penge, der finansierer DR’s aktiviteter. Han påpeger, at DR modtager 3,5 milliarder kroner årligt fra de danske skatteydere og derfor har en særlig forpligtelse til at levere kvalitetsindhold.

“Som folkevalgt har jeg et ansvar for at sikre, at DR leverer det indhold, der er i overensstemmelse med virkeligheden og de danske værdier. Når DR fejlinformerer på så markant en måde, skal det have konsekvenser,” understreger han.

Ahrendtsen bliver også spurgt, om det ikke er en farlig vej at gå for politikere at blande sig i DR’s interne anliggender. “Jeg ser det ikke som en farlig vej. I enhver anden virksomhed ville en ansvarlig redaktør blive afskediget, hvis vedkommende ikke leverede ordentligt arbejde. Det gælder også for Danmarks Radio,” afslutter han.

Dansk Folkeparti står fast på, at medierne i Danmark, især public service mediehuse som DR, skal levere fakta og ikke lade sig styre af politisk agenda eller manipulation. Hvis DR skal fortsætte med at modtage offentlige midler, bør de sikre sig, at deres programmer er præcise og troværdige.