fbpx

DF: Kommuner skal hjælpe unge

Pressemeddelelse

DF: Kommuner skal hjælpe unge

Det socialpædagogiske opholdssted Herkules i Fredericia har indgivet konkursbegæring, og dermed må 12 stærkt belastede unge under 18 år finde et andet sted at være. Det skal ske senesti morgen, torsdag den 7. juli.

Det er en DR1 dokumentar: ”Isolation, straf og ydmygelse”, der blev vist 26. juni, som ifølge Fredericia Dagblad er årsag til, at bostedets bankforbindelse har afbrudt samarbejdet med bostedet. Sagen får nu Dansk Folkepartis familie- samt børne- og ungeordfører Ren&eacute Christensen til at kræve handling.

Han har haft en snak med DF’s handicapordfører Tina Pedersen, der igennem en årrække har fulgt Herkules-projekterne tæt.

– Sådan som jeg har hørt det, er der endnu ikke skaffet et sted at bo til 11 af de 12 unge. Nu må de kommuner, som har anbragt de unge på Herkules sørge for, at de unge ikke blot bliver smidt ud. Der er jo en årsag til, at 12 unge bliver mandsopdækket af 25 ansatte. Kommunerne skal selvfølgelig følge de handlingsplaner, de har lavet til den enkelte unge,understreger Ren&eacute Christensen.

– Jeg forventer, at de involverede kommuner træder i karakter og tager det ansvar, de skal tage, sigerhan.

Rul til toppen